שאלה לגבי בדיקת ניפט

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

15/09/2025 | 11:22 | מאת: אנונימית

אני בשבוע 10, התוודעתי עכשיו לבדיקת ניפט. אני יודעת שזה לא תחליף למי שפיר. 1. למי ששוקלת לעשות מי שפיר האם מומלץ לעשות גם ניפט? 2. מה רמת הדיוק של הבדיקה? 3. במידה ויש משהו לא תקין, האם מסתמכים על הבדיקה הזו בלבד או האם אחכ צריך לבצע משהו נוסף? האם צריך לחכות עד מי השפיר? תןדה

1. אם העלות הגבוהה לא מהווה שיקול. 2. מאד מדויקת לקבוצה קטנה של תסמונות. 3. בד"כ צריך לחכות לאבחנה סופית במי שפיר או סיסי שליה.

15/09/2025 | 11:55 | מאת: אנונימית

תודה 1 לגבי העלות, חשבתי שמשהו השתנה ויש סבסוד עכשיו לא? 2. הבנתי שיש בדיקות בסיסיות ויש מורחבות. אז בעצם רק הבסיסיות ברמת דיוק גבוהה? אז האם כדאי בכלל לעשות את המורחבות? האם הן יכולות לתת תשובות לא תקינות גם כשמשהו תקין? 3. אם כן לא מובן לי למי ששוקלת מי שפיר מה היתרון בלעשות גם ניפט? אם אתה אומר שאם חלילה משהו לא תקין עדיין צריך לחכות לאבחנה סופית? תודה

2. לא. לצערי זה בלוף שיווקי. את יכולה לשלם על הבדיקה מסל ההיריון של הביטוח שלך ואז תצטרכי לשלם מכיסך על סקירת המערכות למשל. 2. הבסיסית היא מה שרוב הנשים צריכות, אבל החברות מונעות גישה אליה ומשווקות רק את הבדיקה המורחבת והיקרה הרבה יותר. 3. יש יתרון גדול, למשל למי שבסיכון מוגבר לתסמונת דאון, הניפט יאפשר לה לדעת על האבחנה בשבוע 10 ולא בשבוע 20!

15/09/2025 | 20:13 | מאת: אנונימית

תודה 1. אז לשאלתי לגבי זה שמורחבת אינה ברמת דיוק גבוהה כמו של הבדיקות הבסיסיות. האם זה לא יכול לגרום ליותר false positive וחשש אם תוצאות לא תקינות שיכול להיות מיותר כי זה לא רמת דיוק גבוהה? אם אפשר לעשות רק את הבסיסי מה היית ממליץ ללכת על בסיסי או מורחב? או שזה תלוי אם עושים או לא עושים מי שפיר? 2.לגבי תשובתך קודם, לגבי יתרון לדוגמה למי שבסיכון לגלות דברים בשבוע מוקדם. אם מגלים בעיה בשבוע מוקדם האם חייבים בנוסף וודאות של סיסי שיליה או מי שפיר להחלטה של הפסקת הריון?

1. אם את ממילא החלטת לעשות דיקור מי שפיר בהמשך ההיריון אז הבסיסית מספיקה. 2. כן, חייבים בנוסף וודאות של סיסי שיליה או מי שפיר להחלטה של הפסקת הריון.

15/09/2025 | 22:59 | מאת: אנונימית

פרופ', אתה מתכוון שלמרות שיש תסמונות שהניפט ברמת דיוק של 99.9% עדיין חובה על אישה במקרה כזה שנמצא לא תקין לבצע סיסי או מי שפיר ואי אפשר לבצע הפסקת הריון ללא? גם אם שקיפות והסקר ביוכימי תומכים בתוצאות הניפט? אם כן אז מי שמתכוונת לעשות מי שפיר, יש לה טעם בניפט רק אם הספיקה לעשותו מספיק מוקדם בשביל לקבל תשובה לפני שבוע 13 שעדין אפשר לעשות סיסי שיליה?

נכון ונכון

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית