העמסת סוכר

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

05/05/2025 | 16:41 | מאת: יעל

היי אני בשבוע 16 יודעת שהעמסת סוכר עושים בשבוע מתקדם יותר... אני לא מתכוונת לעשות מעדיפה לנטר באמצעות מד סוכר.. כבר עכשיו התחלתי לבדוק האם נכון לרגע זה נשמע תקין: סוכר בצום בבוקר 80 מאז אכלתי עוד דברים ולא מדדתי לא משנה... בכל מקרה לפני אכילת הגלידה הסוכר היה 91 שעה לאחר מכן 128. שעתיים לאחר מכן 130 .(שזה קצת היה לי מוזר כי בדרך כלל במדידות שאני עושה שעתיים אחרי הסוכר שלי נמוך ממה שהיה לאחר שעה) שעתיים וחצי לאחר מכן 123 . 3 שעות לאחר מכן 95. האם זה כשלעצמו נחשב תקין? יודעת שהבדיקות מתנהלות אחרת וכמה וכמה פעמים ביום וגם בשלב אחר בהיריון.. בכל זאת שואלת לגביי הבדיקה הספציפית הזאת🙏

1. שעתיים לאחר אכילה אמור להיות הזמן שבו הסוכר כבר בירידה, ולכן ציפית (בצדק) לערך נמוך יותר מאשר בשעה. העובדה שהסוכר עדיין 130 בשעתיים עשויה להעיד על תגובה מעט איטית של הגוף לפרק את הסוכר. 2. גלידה היא מזון שמכיל גם שומן וגם סוכר – וזה יכול לעכב את ספיגת הסוכר ולהביא לעלייה מאוחרת יותר. כלומר, תיתכן תגובה סוכרית מתונה אך ממושכת יותר, וזה יכול להסביר את הערכים.

05/05/2025 | 18:17 | מאת: יעל

תודה על המענה🙏 אז שורה תחתונה זה נחשב לא תקין?או שזה תקין? מבחינת סוכר בהיריון.

05/05/2025 | 19:32 | מאת: יעל

ושאלה נוספת..מנגד הייתה לי סיטואציה שבה אכלתי לאפה פלאפל ושעה אחרי היה 150 ושעתיים אחרי 88 האם ירידות כאלה חדות תקינות? והאם ערך של 150 לאחר כשעה נחשב תקין?

אני מציע לך להיפגש עם תזונאית בקופה שתוכל להדריך אותך באופן מסודר.

07/05/2025 | 10:43 | מאת: יעל

כמובן אתייעץ..עד שאתאם את התור נשמע לך תקין? בפעם אחרת שאכלתי פלאפל היה לי 114 אחרי שעה וחצי ( אכלתי במקום אחר) נדיר שיש לי 150 שעה אחרי אבל האם זה שלאחר שעתיים שבודקת שוב זה ירד ממש נמוך ל88 זה תקין?

ככה הרגישות של הגוף שלך לאינסולין.

07/05/2025 | 12:53 | מאת: יעל

וזה תקין?

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית