שתי שאלות על ניתוח חזה

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

13/02/2008 | 07:57 | מאת: גילי

שלום רב, 1.אני עומדת לעבור ניתוח הגדלת חזה, רציתילדעת האם צורת/נפח השתל משתנה עם הזמן, אני מתכננת לשים שתל לא גדול בכלל 200, ואמרו לי שכדאי לשים שתל גדול יותר כי זה קטן וכעבור זמן זה משתנה הגודל. 2. בדיקת הממוגרפיה היתה תקינה: מבנה פיברוגלנדולרי בחלקו ובחלקו שומני, אין עדות לגוש שולט, אין לראות הסתידויות פתולוגיות, עור ופטמות תקינים, בית השחי-אין לראות בלוטות לימפה פתולוגיות. לסיכום: ב.מ.פ. מומלץ סונר שדיים. מדוע הומלץ על בדיקה זו? והאם זה דחוף לעשותה לפני הניתוח?

20/02/2008 | 12:36 | מאת: ד"ר נועם חי

גילי שלום, ראשית שיהיה לך בהצלחה, אני מקווה שבחרת מנתח פלסטי מומחה, חבר באיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית. לגבי שאלותייך: 1. מה שמשתנה עם הזמן לאחר ניתוח חזה זה רקמת השד ולא השתל. השתל אינו גדל או קטן ואינו משנה מצורתו. אך הרקמה המכסה אותו יכולה להשתנות ולמעשה ככל שהזמן עובר היא אכן משתנה. היא יכולה עם השנים לאבד מנפחה, ובמידה מסוימת לצנוח. זו הסיבה שלאחר הגדלת חזה השד מאבד הדרגתית מגודלו. האם זו סיבה לבחור מלכתחילה שתל גדול יותר מהרצוי על פי מימדי החזה? לדעתי ממש לא, נהפוך הוא, שתל גדול יותר לוחץ יותר על רקמת השד ולמעשה מאיץ את תהליך ההתנוונות שלה. שתל גדול מדי עלול לתרום לצניחה מואצת של השד ואף לסימני מתיחה במקרים מסוימים. 2. באשר לממוגרפיה ועלקול (אולטראסאונד) שדיים לפני ניתוח - אלו הן שתי בדיקות המשלימות אחת את השניה ואני ממליץ לבצע אותן כשגרה לפני כל ניתוח חזה בנשים מעל גיל 30 ובמיוחד כאשר קיים סיפור משפחתי של סרטן השד. בברכה, ד"ר חי

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים