אף

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

11/02/2008 | 21:49 | מאת: דני

עברתי ניתוח הכולל השתלת סחוס בשלד האף,לאחר כשבוע וחצי חל שינוי באזורים שהסחוס הושתל כלומר בחלק הנפיחות ירדה ובאיזור אחר נוצרה גבשושית קטנה .האם זה סימן לקליטה או אי קליטת הסחוס? תודה מראש דני.

20/02/2008 | 12:17 | מאת: ד"ר נועם חי

דני שלום, זה סימן שהסחוס נמצא שם, סחוס הנו רקמה מרקמות גופך כך שאין פה חשש לדחיה על רקע חיסוני. לגבי קליטה של הסחוס, היא דורשת תנאי אספקת דם טובים. במידה ויהיו כאלה הסחוס יקבל הזנה וישמור על צורתו. במידה שלא הוא יעבור תהליך של ספיגה ועלול לאבד מצורתו ומנפחו עם הזמן. תהליך זה יכול להתרחש על פני שבועות רבים ואפילו עד שנה. זו הסיבה שאנחנו אומרים כי צורתו הסופית של האף לאחר ניתוח לוקחת כשנה עד לסיום השלב השלישי של ההחלמה (שלב ה- Remodelling). בברכה, ד"ר חי

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים