שקיות מתחת לעיינים

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

11/02/2008 | 09:39 | מאת: דניאלה שגב

שמי דניאלה ואני בת 36.5 סובלת משקיות מתחת לעיינים,לאחר ייעוץ אצל רופא עיינים של קופ"ח מאוחדת,הומלץ לי על ניתוח שהוא בעצם שאיבה בהרדמה מקומית ,שאיבת השומנים שהצטברו.לדברי הרופא הניתוח פרטי שאינו מכוסה דרך הקופה,לכן ברצוני להתייעץ איתך ככירוג פלסטי,האם אתה מטפל בבעיות כגון אלה? באיזה אופן אתה מבצע ניתוחים מסוג זה? ומהן העלויות? תודה רבה.

20/02/2008 | 12:07 | מאת: ד"ר נועם חי

דניאלה שלום, ה"שקיות" מתחת לעיניים שאת מתארת הן למעשה כריות שומן המתבלטות בעפעף התחתון דרך קרום הנקרא ה"ספטום" (המחיצה) של ארובות העיניים. קרום זה מהווה מחסום בין תוכן ארובת העין לבין העפעף התחתון. באנשים מסוימים עם הגיל, ולעתים בגיל די צעיר, הקרום מתרופף ועודפי השומן מתבלטים באופן היוצר מראה מבוגר ועייף. הפתרון הוא ניתוח לתיקון העפעף התחתון. מטרתו להדק במידה מסוימת את אותה מחיצה שהתרופפה ולהפחית את כמות השומן המתבלט דרכה. בעבר נהגו להוציא כמויות נכבדות של מכריות השומן הללו. כיום ידוע לנו כי כריות שומן אלה חשובות לשמירת המראה הצעיר ואם מוציאים יותר מדי שומן עלולים לקבל ארובות עיניים ריקות ו"חלולות" (Hollow Eyes) אשר אינן תורמות למראה צעיר אלא להיפך. ניתן לבצע את הניתוח דרך חתך חיצוני בקו הריסים התחתון, או דרך חתך פנימי ברירית העפעף התחתון. במידה וישנם עודפי עור אותם יש להסיר מומלץ החתך החיצוני. באנשים צעירים עם עור איכותי ניתן להסיר את עודפי השומן דרך חתך פנימי אך קשה מאד להדק את המחיצה דרך החתך הפנימי. עלויות? רק לאחר אבחון וייעוץ. בברכה, ד"ר חי

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים