עור רפוי בבטן

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

19/01/2008 | 17:11 | מאת: פניה

שלום רב, רציתי לברר: לאחר לידת בתי הקטנה, נמתח לי מאד העור בבטן מאחר והעובר היה גדול מאד ואני הייתי רזה מאד. אני מאד חוששת מניתוח אבל רציתי לברר האם יש אלטרנטיבה אחרת לחיזוק עור הבטן. אני לא שמנה - משקלי מתאים לגובהי, אני בד"כ פעילה ספורטיבית אבל נושא העור הרפוי מאד מפריע לי. תודה מראש, פנינה

21/01/2008 | 15:08 | מאת: ד"ר נועם חי

פנינה שלום, בעייתך מטרידה נשים רבות לאחר הריונות ולידות בהן העור נמתח מאד אולם מאידך הגזרה שמורה ואין עודפי שומן משמעותיים. האם יישור העור המקומט והידוקו מצדיק את ה"מחיר" הכלכלי והרפואי של הצורך לעבור ניתוח המותיר סימן לאורך הבטן. כעקרון, מתיחת בטן הוא אחד הניתוחים היעילים ביותר בעלי מידת שביעות הרצון הגבוהה ביותר, בתנאי שהאשה מבינה היטב את יתרונותיו וחסרונותיו. אמנם בגיל הצעיר יש נטייה גבוהה יותר שהסימנים שיוותרו לא יהיו תמיד ממש עדינים, בתנאי שמחביאים אותם היטב מתחת לקו הביקיני התוצאה המתקבלת הנה דרמטית ומחזיקה מעמד למשך כל החיים. במפגש הייעוץ אני מסביר לנשים הרבות תוך כדי הדגמה עם תמונות וסרטונים אילו נשים הן מועמדות אידיאליות לניתוח ומהי התוצאה הצפויה להן בעקבות הניתוח. במקרים בהם מידת הרפיון והקמטים בעור אינה מצדיקה ניתוח אינני מהסס לומר זאת בפשטות ובבירור למטופלותי. בהצלחה, ד"ר חי

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים