רציתי להתייעץ

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

16/01/2008 | 14:08 | מאת: רעותי

עברתי הגדלה מתחת לשריר אצל רופא מנתח באיגוד. לפני ההגדלה לא הייתה לי כלל אי סימטריה בחזה עברה שנה פלוס, והאי סימטריה אחרי הניתוח הייתה אמורה לעבור (כפי שטען המנתח) האי- סימטריה לא חלפה, והיא ממש מורגשת- זה נדמה כאילו שמו שתל אחד יותר גדול. אני יודעת שזה לא הגיוני ויש בידיי את המסמכים שטוענים בדיוק שהוכנסו שתלים שווים. המנתח מצידו חזר ואמר שהייתה אי סימטריה לפני הניתוח ודי נפנף אותי עם היחס שלו. ממה יכולה לנסוע האי סימטריה אחרי הניתוח??

17/01/2008 | 18:35 | מאת: ד"ר נועם חי

רעות שלום, אסימטריה בחזה יכולה לנבוע ממס' גורמים: 1. הבדלים בגודל השד - אחד גדול מהשני. 2. הבדלים במיקום או מנח השד על פני החזה - אחד גבוה מהשני, אחד נוטה יותר פנימה או החוצה או שילוב של הנ"ל. 3. הבדלים במיקום הפטמות על פני השד - אחת גבוהה או נמוכה יותר, "פוזלת" פנימה או החוצה. 4. הבדלים בצורת השד - יפה ועומד מול נפול או בעל מראה "מוזר", וכיו'ב. אסימטריה הנה הכלל ולא היוצא מן הכלל, בייחוד בשדיים גדולים ו/או צנוחים. אני כמעט תמיד מוצא איזושהי אסימטריה במנותחות שלי. אך לא כל אסימטריה דורשת תיקון. אסימטריה מינימלית הנה ב"גבול הרזולוציה" של היכולת הכירורגית לדייק ולהשיג סימטריה "מושלמת". אסימטריה משמעותית לפני הניתוח מחייבת התייחסות והחלטה האם וכיצד לתקנה. לעתים על ידי בחירת שתלים בגודל , סוג ו/או מידת התבלטות שונים, לעתים על ידי הנמכה של קפל השד בצד אחד בכדי להתאים לצד השני ולעתים על ידי תיקון מיקום וגודל הפטמה והעטרה או שילוב של כל הנ"ל. כעבור שנה מהניתוח התוצאה שהתקבלה הנה די סופית. הרופא המנתח אמור להסביר לך מדוע אין הוא חושב שיש צורך בתיקון (אולי האסימטריה לא נראית לעינו של המתבונן מהצד, אולי את פרפקציוניסטית עם ציפיות לא מציאותיות לגבי הניתוח?, אולי אכן היא היתה קיימת קודם וניתן לבדוק זאת לפי התמונות מלפני הניתוח, או שהאסימטריה כה מינימלית שהיא בתחום המקובל ובמצב זה לא כדאי להכנס להרפתקה של ניתוח חוזר מתקן על כל המשתמע מכך.) נסי גם לשאול חברה קרובה או בת משפחה לגבי דעתה האם האסימטריה מורגשת בעיניה או שזה בעיקר דמיון שלך. במידה ויש אסימטריה משמעותית ממליץ כי תשובי אל המנתח ובררי יותר לעומק בעניין זה. בהצלחה, ד"ר נועם חי

17/01/2008 | 19:22 | מאת: רעות

ד"ר נועם שלום שוב רק רציתי להגיד שיש הבדל קריטי של ממש- הבדל של מידה בחזיה לא רק אני רואה אותו, ואיני רוצה להמשיך עם הרופא שלי, הוא לא מתייחס ברצינות בכלל מקווה שלא אפול על עוד רופא גרוע כזה. הדבר היחידי שיכול לתת לי אולי רעיון לא-סימטריה המנתח אמר שהיה דימום רב יותר באותו צד- אך מעולם לא טען שצריך לעשות שאיבת נוזלים זו או אחרת אחרי הניתוח בשלב כלשהו. יכול להיות שזה זה? ואם כן אולי כן צריך שאיבת נוזלים? מאוד אשמח לתשובה

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים