הקטנת חזה

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

14/11/2007 | 11:51 | מאת: ליבי

אני מעוניינת לבצע הקטנת חזה, האם זה יכול לפגוע ביכולתי להניק?

14/11/2007 | 15:59 | מאת: ד"ר נועם חי

הי ליבי, שאלתך חשובה מאד. מספר מחקרים ניסו לענות על שאלה חשובה זו. ראשית יש לזכור שמלכתחילה לנשים עם חזה גדול מאד (היפרטרופיה או מאקרומסטיה בלשון המקצועית) יש סיכוי נמוך יותר להצליח להיניק את ילדיהן באופן מספק. ולכן מדובר בבעיה שייתכן ומתחילה עוד לפני שהניתוח בוצע. כמו במקרים רבים ברפואה מחקרים שונים מראים תוצאות שונות ולעתים אף סותרות. אחוזי ההצלחה בהנקה לאחר ניתוח הקטנת חזה נעים בין 30% ל-90%. יש משקל רב לשיטה בה מבוצע הניתוח. בשיטה הישנה בה הפטמה נשארה מחוברת לרקמה בקוטב התחתון של השד, למעלה מ-50% מהנשים פיתחו גודש של השדיים לאחר הלידה ואפילו לא ניסו להיניק. השיטות החדשות משמרות את הפטמה על רקמת שד בקוטב העליון-פנימי וייתכן שהן משמרות יותר את הקשר בין הרקמה המייצרת את החלב (השד) לבין פתח הניקוז שלו(הפטמה). כעקרון ככל שיש יותר רקמת שד המייצרת חלב אך ללא פתח ניקוז תהיה בעיה גדולה יותר של גודש. וככל שכמות רקמת השד הפעילה בייצור חלב והנפתחת למערכת הניקוז כלפי הפטמה גדולה יותר, יש יותר סיכוי להצליח בהנקה. בכל מקרה גם אם ההנקה אפשרית, כמות החלב המיוצר הנה קטנה יותר משמעותית. זו כנראה הסיבה שמרבית המחקרים הראו שאלו שכן הצליחו להיניק לאחר הקטנת חזה התייאשו והפסיקו תוך כחודשיים כי הכמות לא היתה מספקת וממילא התינוק קיבל תחליף חלב אם. עדיין לדעתי יש חשיבות בהנקה גם אם היא איננה מספקת את כל צרכי העולל מאחר ובחלב האם מועברים לתינוק נוגדנים בעלי חשיבות רבה למערכת העיכול שלו שלמיטב ידיעתי אינם מצויים בתחליפי חלב אם. ונשאלת השאלה מה חשוב יותר: התינוק או הבעל...? ד"ר חי

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים