ממוגרפיה ואישור חלקי של ה- FDA בנוגע לסיליקון

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

12/01/2008 | 18:10 | מאת: דורית

האם נכון שממוגרפיה עלולה לגרום לקרע בשתל סיליקון קוהסיבי ? האם נכון שה- FDA בארה"ב התיר שימוש בשתלי סיליקון של מנטור ואינמד ולא של חברות אחרות וכמו כן לא היתיר עדיין את השימוש בשתלי סיליקון קוהסיבי אלא רק בסיליקון ג'ל רגיל ? תודה

14/01/2008 | 12:35 | מאת: ד"ר נועם חי

דורית שלום, תודה על שאלתך המלומדת. מהאופן שנסחת את השאלה נראה לי שאת מתמצאת בתחום ותוהה ביני ובין עצמי אם את לא מייצגת אינטרס סמוי כזה או אחר. בכל אופן אענה לעצם העניין. 1. ממוגרפיה שנעשית בשיטת אקלנד (דהיינו דחיקה של השתל הרחק מרקמת השד) צריכה להיעשות בצורה עדינה ולהמנע ככל הניתן מלהפעיל לחצים מוגזמים על השתל. לכן טכניקה זו דורשת מיומנות. כעקרון קיים הסיכון הנדיר שהפעלת לחץ חיצוני מוגזם יגרום לקרע במעטפת השתל. האם זה קורה יותר בשתלים עם ג'ל קוהסיבי?? אני לא מכיר אף מחקר נתמך ראיות שהוכיח זאת ובמידה והיה כזה אני מניח שחברות השתלים היו מוציאות מייד הודעה רשמית לכל חברי האיגוד לכירורגיה פלסטית. היתרון בג'ל קוהסיבי (=צמיג) אינו בכך שהשתל עמיד יותר נגד קרע או דליפה מאחר והעמידות הזו מוקנית על ידי מעטפת השתל ולא תוכן ליבתו. אולם במידה ואכן ישנו נקב או קרע, ג'ל קוהסיבי יישאר בתוך מעטפת השתל על אף הדליפה בעוד שג'ל רגיל עלול לנזול אל מחוץ למעטפת השתל על כל המשתמע מכך. זו הסיבה העיקרית שאני ממליץ על שימוש בשתלים קוהסיביים. ה-FDA אכן אישר לשימוש בארה"ב את השתלים של החברות שציינת (מנטור ואלרגן (לשעבר אינאמד)) והמחקרים אכן התבססו על ג'ל לא צמיג וזאת לאחר שנים רבות בהן היה איסור מוחלט על שימוש בשתלי סיליקון. כפי שאת רואה האמריקאים שמרנים וצועדים בזהירות לכיוון המותווה על ידי נסיונן של אירופה וישראל. בעניין הזה אני גאה לומר שאנו מובילים ומתקדמים יותר מהאמריקאים. אני די משוכנע שהשתלים הקוהסיביים יאושרו גם הם על ידי ה-FDA. בכל מקרה אנו כפופים לתקנות של משרד הבריאות ובארץ מותרים לשימוש מספר רב של שתלי סיליקון בעלי כל סוגי הצמיגויות. בברכה, ד"ר נועם חי

16/01/2008 | 01:20 | מאת: דורית

ד"ר נועם חי תודה רבה . מדוע הרופאים בארץ לא מעדיפים את חברות השתלים המאושרות ע"י ה- FDA ? הרי אם גוף קפדני כזה מאשר רק אותן כנראה שהן הטובות ביותר לא ? הסיבה שה- FDA לא אישר את השימוש בג'ל צמיג קוהסיבי אלא בג'ל רגיל לא מעלה את החשש שאולי זה לא מקרי ואולי הקוהסיבי עלול לגרום נזק לא ידוע שהג'ל הרגיל הוכח שלא גורם ? ובכלל , אין מספיק נסיון בקוהסיבי ..... תודה

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים