גודל

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

13/11/2007 | 10:49 | מאת: בר

אני 1.70 מטר שוקלת 50 אני הולכת לעשות הגדלת חזה והפחד שלי שהחזה יצא גדול מידי, איזה גודל היית ממליץ לנתונים שלי שיראה טבעי ביותר

14/11/2007 | 15:05 | מאת: ד"ר נועם חי

בר שלום, לפי היחס בין הגובה למשקל אני מבין שאת מאד רזה (מה זה רזה...כמעט אנורקטית BMI של 17.3 כשהגבול הנמוך הוא 18.5). ולכן אני מניח שבקוטב העליון של השד שלך יש רק עור. במצב זה מנסיוני הכי חשוב להחליט לבצע הגדלה מתחת לשריר ולא מעליו על מנת שיהיה כיסוי הולם לשתל בקוטב העליון של השד. על מנת לקבוע את גודל השתל הרצוי תחילה יש למדוד את רוחב בסיס השד. נתון זה אינו משתנה והוא זה שיקבע את רוחב הבסיס של משפחת השתלים המתאימים לך. לאחר מכן יש לבדוק את מידת הרפיון של המעטפת העורית שלך ולקבוע עד כמה היא ניתנת למתיחה קדימה. בשלב הבא יש לבחון האם את מעוניינת בחזה מלא או בחזה טבעי. במידה ואין לך כלל רקמת שד צורת השד לאחר הגדלה תקבע בעיקר על ידי השתל ובמקרה זה יתאים לך יותר שתל אנטומי ("אגסי"). במידה ויש לך רקמת שד בכמות סבירה, ניתן לקבל חזה סקסי ומלא אך עדיין בתצורה אנטומית גם עם שתלים עגולים. לגבי הפרופיל אני מעדיף במקרים כאלו להשתמש בפרופיל בינוני (Moderate Plus). לאחר שהמנתח מעיין בטבלאות המכילות את כל הנתונים שהזכרתי (בסיס השתל, תצורתו ומידת גובהו) ניתן לקבוע את הגודל המתאים לך. זוהי הערכה בלבד וההחלטה הסופית תתבצע בזמן הניתוח כשאת ישנה כאשר המנתח משתמש בשתלי מדידה על מנת לבחור את השתל המתאים לך. כמעט תמיד אפשר להחליט על מידה יותר או מידה פחות בהתאם לרצונך אז מה אם יצא רק 300 ולחברה שלך עשו 375.... לכל אחת הנתונים שלה. ולקינוח אומר כי מנסיוני (ועל פי שיטות המדידה שציינתי) נדיר מאד שבחורה תתלונן לאחר הניתוח כי החזה גדול מדי. ברוב המקרים אם יש תלונה על הגודל היא בכיוון ההפוך :-) בהצלחה.

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים