ניתוח מתקן להגדלת חזה

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

15/12/2007 | 11:14 | מאת: ורד

ד"ר שלום רב, עברתי לפני 13 שנה ניתוח הגדלת חזה בשתלי מי מלח במנח תחת השריר, אני שדופה ביותר ואין לי בכלל רקמת שד - לפני הניתוח הייתי שטוחה לחלוטין . כיום ולמעשה כמעט מסיום הניתוח יש לי גלים ושקעים מאוד עמוקים בשד הימני (שהיה גם מעט קטן יותר מהשד השמאלי לפני הניתוח) - התייעצתי עם מספר פלסטיקאים ועלו אצלי ארבע שאלות : 1) האם גלים ושקעים עמוקים שקיימים לי על השד נגרמו מכך שרקמת השד נמתחה והפכה לדקה עוד יותר כך שכיום לאחר הניתוח "הריפוד" הטבעי שיש לי הוא דל יותר ? כלומר מצב זה אינו הפיך ולכן ניתוח מתקן כנראה לא יפתור את הבעיה אפילו אם אחליף ממי מלח לסיליקון קוהסיבי ? 2) האם שתל בעל מעטפת חלקה יפחית את הסבירות לגלים ושקעים לעומת שתל בעל מעטפת מחוספסת ? 3) לטענת הפלסטיקאים שאצלם הייתי השתלים החליקו וכיום הם מעל השריר, האם יש דרך למנוע זאת בעתיד ולקבע את השתלים כך שלא יזוזו מתחת לשריר ? 4) כמה זמן לאחר הניתוח ניתן להיכנס להריון ? מאוד מאוד אודה לך על תשובותיך המפורטות . ורד

19/12/2007 | 14:39 | מאת: ד"ר נועם חי

ורד שלום, שאלותייך מפורטות ומעידות על בקיאותך הרבה בתחום, גלים ושקעים נובעים ממס' סיבות: 1. מידת צמיגות החומר הממלא את השתל, ככל שיותר נוזלי --> יותר גלים. אצלך מי מלח שזה הכי בעייתי, הכי טוב - סיליקון בצמיגות 2 או 3 2. מידת המילוי של השתל - שתל במילוי חלקי מאפשר למעטפת להיות גלית. שתל במילוי מקסימלי מותח את המעטפת ומקטין את הסיכוי לגלים. 3. עובי הרקמה הרכה המכסה את השתל: ככל שיותר עבה פחות שמים לב לגליות, ככל שיותר דק הגליות יותר בולטת. 4. ישנה טענה שמעטפת מחוספסת מאחר שהרקמה נצמדת אליה מעצימה את אפקט הגליות, שתלים עם מעטפת חלקה "שוחים" בכיס ולכן פחות בולטת הגליות. וישנה טענה הפוכה שדווקא מעטפת חלקה שגורמת יותר להתכווצות הקופסית יוצרת יותר גליות שמקורה בשתל גדול הנמצא בכיס קטן. 13 שנה אחרי הגדלה בבחורה רזה, במיוחד אם השתלים גדולים (לא ציינת מה גודלם) יכולים לגרום להדקקות משמעותית (ובלתי הפיכה) של העור. לגבי השתלים ש"החליקו" מעל השריר: בהגדלה רגילה מתחת לשריר אין זה סביר, אולם כיום ישנה שיטה שנקראת "Dual Plane" או בעברית "חצי-חצי" חצי מעל וחצי מתחת לשריר ואז יש סיכוי מסוים שזה אכן יקרה. ניתן בבדיקה פשוטה לדעת האם זה אכן קרה אצלך. הניתוח אינו מפריע להכנס להיריון, ממילא השינויים בשד מתרחשים בעיקר בשליש האחרון של ההיריון בברכה, ד"ר חי

22/12/2007 | 11:27 | מאת: ורד

ד"ר נועם חי המון תודה על תשובתך המפורטת !! שאלות נוספות לחידוד הבנתי : 1) אני ממש שדופה בחלק העליון של גופי ואין לי כמעט כלל רקמת שד והייתי שטוחה לחלוטין לפני הניתוח (דווקא בחלק התחתון אני בכלל לא שדופה) - המנתח שם לי לפני 13 שנה שתל מי מלח, מתחת לשריר בגודל 225 סיסי והוא הדגיש בפני אז שהוא בפירוש שם מתחת לשריר בגלל שאני כה שדופה - האם בכל זאת יתכן שהשתל החליק אל מעל השריר ?? כי הפלסטיקאי שהייתי אצלו ליעוץ ניתוח חוזר אמר בוודאות מבדיקתו אותי שהשתל נמצא מעל השריר ... 2) בהנחה שאחליף את שתלי מי המלח לסיליקון קוהסיבי בדרגה 2 (אני לא רוצה שתהיה תחושת אבן בשד) אז המצב ישתפר או שעם השנים חלה הידקקות ברקמת השד ואז יתכן שהמצב אינו הפיך וזאת למרות שינוי סוג השתל ? 3) האם יתכן שתוכן מי המלח שבתוך השתל מתאדים (כוונתי לא מחלחלים אל מחוץ לשתל אלא מתאדים שהרי אחרת לא היה נותר כלום בשתל) באופן מאוד איטי והיום הנפח שיש אצלי הוא כבר לא 225 סיסי אלא הרבה פחות וזהו גם דבר שמעצים את הגלים ? 4) אמרת שאין בעיה להכנס להריון - כוונתך שניתן מייד מההחלמה - נניח חודש אחרי - לעבוד על כניסה להריון ? תודה רבה !!

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים