עטרת הפטמה

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

29/12/2013 | 11:00 | מאת: עדי

אני בת 22, עטרת הפיטמה שלי גדולה מאוד (7 ס"מ) מידה ואעשה את הניתוח להקטנת עטרת הפיטמה (ללא הגדלה או הקטנת החזה)האם ישאר לי צלקת קשה שלא תתאחה? והאם ניתן להקטין עד גודל מסוים? אודה לתשובתך.

שלום רב, הקטנת העטרה, כרוכה בחתך מעגלי סביב הפטמה בקוטר הרצוי. את יתר רקמת העטרה, מסירים כך שניתן יהיה לתפור את העור שמסביב לחתך העטרה שנבחר. בכל מקרה, נשארת צלקת באזור. לעיתים כמעט ואיננה נראית, לעיתים היא בעלת צבע מעט שונה מהעור שמסביב ולעיתים היא בולטת. סוג הצלקת נקבע בעיקר ע"פ הנטייה הגנטית של המנותחת וע"פ מידת המתח שקיים בניתוח.

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים