מיקום השתל

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

04/12/2007 | 13:33 | מאת: דפנה

רציתי לדעת היכן יותר מומלץ למקם את השתל בהגדלת חזה? האם מעל השריר או מתחת? והאם יש השפעה על הנקה אחרי לידה באחד מהמקרים?

05/12/2007 | 00:26 | מאת: ד"ר נועם חי

לכל שיטה יתרונות וחסרונות ואין שיטה אחת מועדפת. חשוב להתאים את הניתוח לנתונים שלך!! בעת הבדיקה מודדים את עובי הרקמה הרכה בקוטב העליון של השד על ידי מבחן "צביטה". במידה ועובי ה"צביטה" קטן מ-2 ס"מ ההמלצה היא לבצע הגדלה מתחת לשריר המספק שכבת ריפוד וכיסוי נוספת החשובה בנשים רזות עם כמות מועטה של רקמת שד. הגדלה מעל השריר בעלת יתרון במקרים בהם יש צורך לעצב את השד כאשר הוא לא רק קטן אלא שאינו בעל מראה עגול. במצבים אלו של שד "צינורי" לא ניתן להשיג תוצאה טובה כאשר השתל מתחת לשריר. אלו הן רק שתי דוגמאות עליהן יש תמימות דעים. בשאר המצבים יש מגוון דעות רחב יותר והעדפה אישית של כל מנתח ומנתח. באשר להנקה, בשני המצבים במידה שהחתך מבוצע דרך קפל השד ואינו חוצה את רקמת השד לא צפויה בעיה בהנקה. בברכה, ד"ר חי

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים