הקטנת חזה

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

03/12/2007 | 13:38 | מאת: מישל

אני בת 31 ובעלת חזה די גדול (מידה E) אני רוצה לעבור הקטנת חזה. יש לי מספר שאלות: האם ניתן להקטין את החזה בכמה מידות למשל ממידה E למידה B או C ? האם מראה הצלקות בולט עד מאוד? והשאלה החשובה ביותר היא כיצד יודעים לאיזה מנתח לפנות,השוק מוצף במנתחים, האם יש דרך לדעת שהמנתח הוא מומחה בפלסטיקה ? אודה לך מראש על תשובה

03/12/2007 | 20:50 | מאת: ד"ר נועם חי

מישל שלום, ניתן להקטין את השדיים במידה ניכרת אך לא במידה בלתי מוגבלת. אני לרוב משתדל להקטין למידה C = חזה נשי ושופע אך לא גדול מדי. יש גם חשיבות לשיטה הניתוחית. בשיטה הישנה יותר (קו תפרים בצורת עוגן) ניתן להקטין את החזה יותר אך לשיטה זו יש לא מעט חסרונות ולכן מרבית המנתחים עברו לשיטה של קו תפרים בצורת "סוכריה על מקל". בשיטה זו יש יותר הגבלה ביכולת להקטין את השד ויכולים להוותר עודפי עור בקוטב התחתון כשמקטינים יתר על המידה. לגבי הצלקות הן לרוב מטשטשות ודוהות עם הזמן. צריך סבלנות, זמן "הבשלתן" עד שהן מטשטשות יכול להתארך לשנה ואף יותר. רק במיעוט קטן של המקרים מתפתחות צלקות גסות (היפרטרופיות) וגם אז יש מגוון טיפולים שניתן להציע ולפתור (לפחות חלקית) את הבעיה. לגבי בחירת מנתח העצה הטובה ביותר היא לבחור מנתח שהנו "מומחה לכירורגיה פלסטית". זו תעודה של משרד הבריאות ובה מספר רשיון ספציפי (מס' רשיון מומחה) המעידה על מסלול הכשרה בן כ-15 שנה מתחילתו ועד סופו. כמו כן בררי אם הוא חבר באיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית. זוהי תעודת הביטוח שלך שהמנתח עבר הכשרה מספקת הנדרשת לשם ביצוע הניתוח בצורה יעילה ובטוחה. מעבר לכך, כמו שאמרת יש הרבה מנתחים, חשוב שתהיה לך "כימיה" עם המנתח וזה מבחינתי אומר היכולת שלך לתקשר אתו להסביר לו מה את רוצה והיכולת שלו לתקשר איתך ולהסביר לך באופן אישי מה נכון עבורך ולמה עלייך לצפות מהניתוח, ההחלמה והתוצאה הסופית. התאמת ציפיות זה התהליך החשוב ביותר שצריך לקרות בינך ובין המנתח שלך לפני הניתוח. בררי בסביבתך הקרובה על המלצות, זו דרך בטוחה יותר מאשר להשמע להמלצות דרך האינטרנט כאשר אין לך שום מושג מי עומד/ת מאחורי ההמלצה ואיזה אינטרס סמוי יש להם. בהצלחה, ד"ר חי

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים