הגדלת חזה

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

03/12/2007 | 13:18 | מאת: לי

שלום, אני חושבת להגדיל את החזה ורציתי לשאול אותך- שמעתי על הגדלת חזה דרך הטבור (הכנסת השתלים משם) כך שאין צלקות,כתחליף לשיטות המקובלות. מה דעתך על השיטה החדשה? תודה

03/12/2007 | 20:10 | מאת: ד"ר נועם חי

הגדלת חזה (שדיים) דרך הטבור קרויה בלשון המקצועית TUBA (Trans Umbillical Breast Augmentation). בשיטה זו מבוצע חתך בטבור דרכו מפלסים דרך לכיוון השדיים. לאחר מכן מחדירים שתלים מתנפחים במי מלח כשהם מרוקנים ולאחר שפורשים אותם על פני בית החזה ממלאים אותם במי מלח פיזיולוגיים. היתרון היחידי של הניתוח הוא שלא נותרות צלקות באזור השדיים. כל השאר לדעתי זה רק חסרונות. ראשית: מדובר בשתלי מי מלח בלבד, על כל חסרונותיהם. כיום מרבית המנתחים בארה"ב עוברים משתלי מי מלח לשתלי סיליקון וזה אומר הכל. שנית: אני רואה בניתוח זה סוג של אקרובטיקה מיותרת, בערך כמו לנסות לתקן את המנוע באוטו דרך האגזוז. קשה לשלוט על השדה הניתוחי כשהוא כל כך מרוחק והמשמעות היא שיעור גבוה בהרבה של סיבוכים. הניתוח דורש ציוד מיוחד והוא לא נפוץ בעולם כלל ובארץ עוד פחות. השיטה נראית בעיני מיותרת בעיקר כשמעמידים את הניתוח הזה מול האופציה הניתוחית הרגילה, כאשר במרבית המקרים כשהניתוח מבוצע בקפידה ניתן למקם את הצלקת בדיוק בקפל תוך שהיא נעלמת בתוכו וכלל לא מפריעה. דרך אגב השיטה אינה חדשה ותוארה בספרות כבר ב-1993 כך שיש איתה נסיון של כ-15 שנה ועדיין רק מעטים מבצעים את הניתוח בשיטה זו. בארץ אני לא מכיר מישהו שמבצע הגדלה דרך הטבור. לא כל דבר חדש הוא בהכרח דבר טוב. הייתי מציע לך לשקול יותר ברצינות ביצוע של הניתוח בשיטות היותר מקובלות. בברכה, ד"ר חי נועם

14/06/2008 | 15:51 | מאת: טל-אור

היי.. אני מעוניינת לבצע ניתוח להגדלת חזה בשל היותי סובלת מתופעת צלקות קלואדיות. יש לי צלקות בבית החזה ולכן איני יכולה לעשות זאת עי' ניתוח רגיל. רציתי לדעת עד כמה זה כדאי לי והאם אפשר לעשות זאת פה בארץ. בתודה טל-אור.

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים