הוצאת שתלים

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

03/12/2007 | 13:16 | מאת: gili

שלום. רציתי לשאול, האם במידה ומוציאים שתלים מחזה לאחר הגדלה, צורת החזה המקורי עוברת שינוי , ואם כן מהו? תודה רבה

03/12/2007 | 19:45 | מאת: ד"ר נועם חי

גילי שלום, תודה על שאלתך המעניינת. האמת היא שהתשובה לשאלתך די מורכבת ואין תמימות דעים לגביה. ברור שהחזה מאד שונה עם ובלי שתלים, אך קשה מאד לנבא כיצד היה החזה משתנה אצל אישה מסוימת לולא עברה ניתוח להגדלה. השתלים גורמים למתיחה מסוימת של העור, אבל לעור ישנן תכונות אלסטיות (בעיקר כשאנו צעירים) כך שהוא יכול להתכווץ חזרה למימדיו המקוריים עם שינויים קלים. הדוגמה הכי טובה לשאלתך היא מה עושה היריון לבטן האישה. אצל חלק מהנשים אין כמעט שינוי ואצל חלק מהן השינוי הוא כה קשה ודרסטי וכולל רפיון שרירי הבטן, סימני מתיחה, רפיון ועודף עור וכד'. הכל תלוי במידת המתיחה של העור ובמהירות שבה היא מתרחשת כמו גם בגורמים גנטיים ותכונות העור אצל האישה המסויימת. הייתי מסכם ואומר שהגדלת שדיים עם שתלים בגודל בינוני אשר לא גורמת למתיחת יתר של העור סביר שלא תשנה את מראה השד משמעותית בטווח הקצר. בטווח הארוך (כעבור מספר שנים) השדיים מתרוקנים ומעטפת העור מתרחבת ואז השינויים בשדיים הופכים להיות בולטים יותר. לא פשוט, הא?.. שלך, ד"ר חי

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים