הגדלת חזה

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

29/11/2007 | 12:07 | מאת: טניה

אני חולת אסטמה ולוקחת פרידינזון, האם אוכל לעשות ניתוח להגדלת חזה?

29/11/2007 | 23:43 | מאת: ד"ר נועם חי

את מציגה שתי בעיות חשובות בנוגע לניתוח הגדלת חזה: אסתמה ותרופת הפרדניזון. לגבי אסתמה, אין מניעה לבצע ניתוח להגדלת חזה אך יש לוודא כי המחלה מאוזנת וכי לא היו התקפים קשים לאחרונה. אני שולח את כל מטופלותיי להתייעצות עם הרופא המרדים טרם הניתוח. בייחוד בחולות אסתמה העניין קריטי לנושא ההרדמה. לעתים המרדים יבקש בדיקת תפקודי נשימה או מכתב מרופא הריאות שלך (הפולמונולוג). במידה ואת נמצאת כעת בתקופת החמרה של האסתמה, אין זה הזמן המתאים לבצע ניתוח שאין לו כורח רפואי. לגבי פרדניזון או סטרואידים בכלל, ואני בכוונה מפריד בין הפרדניזון לאסתמה מאחר וישנן מחלות נוספות אשר בגינן נוטלים פרדניזון, התרופה מורידה את רמת החיסוניות של הגוף והיכולת להתמודד עם זיהומים שונים. מכאן החשש הגדול מזיהום בייחוד בניתוח בו מחדירים שתל שהוא למעשה גוף זר. ניתוח זה דורש את רמת הסטריליות הגבוהה ביותר מבין הניתוחים הקוסמטיים. במידה ויופיע, חלילה, זיהום סביב השתל ובמידה וטיפול אנטיביוטי לא יצליח לחסלו יהיה צורך להסיר את השתל, לחכות לריפוי ורק במועד מאוחר יותר להחזירו בניתוח נוסף. המלצתי אלייך היא: גשי לרופא הריאות שלך, בחני איתו אפשרויות טיפול אחרות לגבי האסתמה שלך (ישנן תרופות יעילות מאד לטיפול באסתמה שפועלות על רקמת הריאה בלבד בצורת תכשירים בשאיפה בעלי יעילות כמעט זהה לזו של הפרדניזון) במידה וניתן הפסיקי את הטיפול בפרדניזון לחודש לפחות (ועדיף חודשיים) לפני הניתוח המתוכנן, כך תגיעי לניתוח במצב בו מערכת החיסון שלך מוכנה להלחם בכל זיהום במלוא העוצמה ובכך תקטיני למינימום האפשרי את הסיכון שלך לזיהום. בהצלחה, ד"ר חי

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים