הקטנת פטמות

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

29/11/2007 | 11:57 | מאת: ליזה

שלום, רציתי לדעת אם יש ניתוח להקטנת פטמות- הכוונה היא לעיגול שמסביב לפטמה ולא לפטמה עצמה. איפה אפשר לעשות זאת? האם זה עלול לפגוע בצורה של השד או בסימטריה? תודה!

29/11/2007 | 23:28 | מאת: ד"ר נועם חי

העיגול הכהה שמסביב לפטמה קרוי עטרה או בלטינית אראולה (Areola) ובכלל נהוג להתייחס לכל המבנה עטרה ופטמה כאל מכלול אחד (מכלול עטרה פטמה = Nipple Areola Complex). עטרות רחבות מדי מעידות לרוב על שדיים גדולים ו/או צנוחים. נדיר מאד למצוא שדיים יפים עגולים ועומדים שכל הבעיה בהם היא שהעטרות רחבות מדי. וגם אז אני לרוב נמנע מלבצע תיקונים כאשר השד יפה. כאשר השד אינו יפה והעטרות רחבות לרוב יש לבצע הרמה או הקטנה של השדיים ובעת ביצוע ניתוח זה תמיד מקטינים במידה כזו או אחרת את היקף העטרה. כך שלרוב המטרה אינה לפגוע במראה השד אלא להיפך, להפוך אותו לשד עגול מלא ואטרקטיבי. וזו גם ההזדמנות לתקן אסימטריה בולטת במידה והיא קיימת. בברכה, ד"ר חי

03/02/2009 | 13:47 | מאת: לירון

כמה עולה הניתוח

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים