החלפת שתלים

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

29/11/2007 | 11:52 | מאת: רוית

עשיתי ניתוח להגדלת חזה לפני שמונה שנים. האם יש צורך בהחלפת השתלים? ובנוסף, העטרה(סביב הפטמה) שלי מאוד נפוחה ובולטת, האם יש ניתוח רק לתיקונה ולהקטנתה ?

29/11/2007 | 23:17 | מאת: ד"ר נועם חי

החלפת שתלים היתה מומלצת בעבר באופן שגרתי כעבור כ-10 שנים מהניתוח מאחר והיו מחקרים שהראו כי שיעור הדלף לאחר 10 שנים עולה בשיעור ניכר. כיום השתלים המודרניים בעלי מעטפת חיצונית עבה יותר והם עמידים יותר בפני התנקבות. בנוסף בדגמים רבים הג'ל בדרגת סמיכות גבוהה יותר מה שמקנה לשתלים עמידות גבוהה יותר וגם אם הם מתנקבים לרוב הג'ל נשאר בתוך מעטפת השתל ואינו נוזל החוצה. בררי מול המנתח שלך באיזה סוג משתלים הוא השתמש והאם קיימת לגביהם המלצה להחליפם כעבור פרק זמן כלשהו. באשר לעטרה, ניתן בוודאי להקטין ולתקן אותה, פעולה זו מבוצעת בשגרה כמעט בכל ניתוח להקטנה או הרמה של השדיים. הניתוח נועד לתקן עטרות שהן רחבות מדי, לא ברור לי למה התכוונת בתיאור של עטרה נפוחה ובולטת, אבל אני מניח שהתכוונת למה שאני התכוונתי. כל טוב, ד"ר חי

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים