אסימטריה

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

29/11/2007 | 11:51 | מאת: דידי

מצב החזה שלי הוא שאחד D80 והשני B70 בערך .שזה הבדל עצום . אז הייתי רוצה לשאול כמה שאלות לגביי הניתוח: -מה עדיף יותר , בכללי פחות מסובך ומבחינה אסטטית הקטנה או הגדלה? -איזה ניתוח יגיע ליותר פרופורציה וסימטריה , הקטנה או הגדלה? -במקרה של הגדלה , צריך להחליף את הסיליקון כל כמה זמן ? -איזה תופעות לוואי מלוות אחר כך ? -איזה ניתוח משאיר יותר צלקות ? בקיצור ,מה יותר ממולץ , מה יותר מקל .. הקטנה או גדולה ? תודה

29/11/2007 | 23:10 | מאת: ד"ר נועם חי

דידי שלום, ראשית ברצוני להבהיר לך ענין עקרוני לגבי מידות החזיה. המספר מייצג את היקף בית החזה כך שבית חזה צר הוא 70 וככל שהמספר גדל היקף בית החזה גדל. (75, 80, 85, 90, 100 וכן הלאה..) באשר לגודל השד עצמו (גודל ה-CUP) אותו מבטאת האות החל מ-A לשד קטנטן ושטוח, דרך B לשד קטן, C לשד מלא (המידה אליה אנו לרוב שואפים להגיע הן בהגדלה והן בהקטנה) D לשד גדול, DD (דאבל די), DDD (טריפל די) E ואפילו F או G לשדיים גדולים עד ענקיים. באשר למה עדיף לך, צריך להתחשב בגודל, בצורה ובעיקר ברצונותייך לגבי התוצאה. כעקרון ברוב המקרים כדי לתקן אסימטריה יש לבצע שני ניתוחים שונים בשני הצדדים על מנת לאזן ביניהם. כלומר להגדיל את הקטן ולהקטין את הגדול. קשה מאד להשיג סימטריה מושלמת וזהו ככל הנראה הניתוח המאתגר ביותר מבין הניתוחים לעיצוב השדיים. שתלי הסיליקון המודרניים בעלי מעטפת חיצונית עבה יותר וממולאים בסיליקון ג'ל עם צמיגות גבוהה יותר המקטינים משמעותית את הסיכוי לדליפה בהשוואה לשתלים הישנים כך שאם הכל בסדר אין סיבה להחליפם. במידה ומתעורר החשד שיש דלף (כאבים, רגישות, שינוי צורת השד, התקשות) מומלץ לבצע בדיקת אולטראסאונד או MRI ורק במידה ומתגלה דלף להחליף את השתל. הגדלת שדיים מותירה סימן עדין בקפל השד או במחצית התחתונה של היקף העטרה. הקטנה או הרמה לעומת זאת מותירות סימנים בהיקף העטרה ובפס מאונך כלפי מטה ("סוכריה על מקל"). מה מומלץ לגביך? כדי לענות על שאלה זו יש לשוחח עמך להבין את מטרותייך ורצונותייך ולבדוק אותך היטב, אז צאי לדרך בהצלחה... ד"ר חי

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים