זכויות חולה

דיון מתוך פורום  מידענות רפואית - תמיכה

05/02/2015 | 14:21 | מאת: אילנית

שלום אהובה, האם חולה בכללית מושלם זכאית להחליף רופאה באמצע ריבעון ותוך כמה זמן מקבל הרופא החדש את התיק הרפואי שלא רשום במחשב כי חומר אחרון שרשום במחשב הבנתי שיכול לראות . תודה.

05/02/2015 | 23:36 | מאת: אהובה

מעתיקה לך מתוך מדריך הזכויות של חולה המבוטח בשירותי בריאות כללית: http://www.clalit.co.il/he/info/entitlements/Pages/ghtinfo.aspx ========================================================== 15. החלפת רופא יועץ בטרם חלפו שלושה חודשים לקוח של כללית שביקר אצל רופא יועץ, זכאי להיות בטיפולו של אותו רופא, ואינו יכול להחליפו ברופא יועץ אחר בטרם חלפו שלושה חודשים. התקנה הזאת נועדה לאפשר לרופא לקיים רצף טיפולי ומעקב רצוף אחר תהליך הריפוי. עם זאת, במקרים הבאים הלקוח זכאי להחליף רופא יועץ: היעדרות הרופא בגלל מחלה, חופשה בלתי מתוכננת של הרופא, יציאה למילואים של הרופא או סיום עבודתו של הרופא. במקרים מסוימים, בהתקבל דרישה מנומקת של הלקוח, רשאית כללית להפעיל שיקול דעת ניהולי ומקצועי - ולאשר באופן חריג את הבקשה. במקרים הבאים החלפת הרופא היועץ ברופא יועץ אחר תתבצע מיידית, ללא צורך בהמתנה: • ביקורים שנועדו לפעולה שהרופא שאליו הלקוח משויך אינו מבצע. • במקרים של טראומה (תאונות שונות). • בייעוץ לילדים בפסיכיאטריה ובאונקולוגיה. • ברפואת נשים - במרכזי בריאות האישה בלבד. • במרפאות מקצועיות המקיימות מיון באותו המקצוע. ====================================================== לפי הבנתי, מדובר ברופא יועץ, נכון לגבי כל מבוטח בכללית, ולא קשור לשאלה אם יש לו מושלם או שאין לו. אני חושבת שזה נכון גם לגבי רופא משפחה. כדאי לברר במרפאה.. לגבי תיק רפואי מהתקופה שלפני השימוש במחשב - מציעה לך לברר במשרד המרפאה. לגבי מושלם- מי שיש לו מושלם יכול לפנות לייעוץ אצל מומחה של הכללית שנמצא ברשימה שבהסדר ומקבל בתשלום של 120 שקלים, או במסלול אחר - יעוץ אצל מומחה חיצוני שבהסדר עם המושלם, שמשלמים לו עבור ביקור ומקבלים החזר חלקי מהקופה. בסך הכול ניתן לנצל 3 יעוצים בשנה .. בכל מקרה, מכיוון שאני לא נציגה של הכללית.... כדי לקבל מידע עדכני, מפורט ומדוייק - בשביל זה יש את מוקד המידע 2700* ואת אתר האינטרנט של הכללית.

09/02/2015 | 10:56 | מאת: אילנית

אכן לא ציינתי שמדובר ברופאת משפחה. ההבדל בין השירות שלך ובין מוקד כללית שכאן ניתן להישאר אנונימי ולקבל שירות מעולה בכתב שיראו אותו כל הנזקקים שנכנסים לפורום, בעוד שבפנייה למוקד של הכללית ובכללית צריך ללחוץ פה וללחוץ שם ולציין ת.ז. ועונים הכל בעל פה ומי תמיד זוכר בפרט כשאני מתקשרת למען שכנה חולה . ותודה רבה לך על הטירחה , שתזכי לבריאות אושר ומנוחה.