חוות דעת שנייה ותיק רפואי

דיון מתוך פורום  מידענות רפואית - תמיכה

15/08/2013 | 11:46 | מאת: ימית

שלום למנהל/ת הפורום. ברצוני לדעת האים חוות דעת שנייה, נרשמת בתיק הרפואי של הפציינט ? נ.ב. האים בן או בת של פציינט צריכים עו''ד כדי לעיין בתיק הרפואי של אביהם/אימם , או שניתן לעשות זאת דרך האגודה לזכויות החולה ? בתודה , ימית.

17/08/2013 | 23:35 | מאת: אהובה

שלום לך, אין מנהל בפורום הזה... כל מי שיכול ורוצה לסייע על סמך נסיון או ידע אישי בלבד , יכול לעשות זאת. (תקראי את ההודעה לגולשים למעלה). לגבי שאלותייך: לפי הידוע לי, בתיק הרפואי בקופת החולים נרשם כל מה שנעשה ע"י רופאי קופת חולים (רופאי משפחה ומומחים אחרים) - אבחונים, בדיקות קליניות, הפניות לבדיקות ותוצאותיהן, טיפולים, תופעות לוואי וכו'. בנוסף גם מידע שהגיע מחוץ לקופה , בדרך כלל כאשר הפציינט מביא עמו, כמו - מכתב שחרור מחדר מיון, סיכום אישפוז בבית חולים, סיכום ביקור במרפאת חוץ בבי"ח וכד'. יש מקרים בהם יש קשר ישיר בין בית חולים מסויים לבין הקופה בה מבוטח הפציינט. אם הכוונה לתיק רפואי של מאושפז בבית החולים - נרשם שם כל מה שנעשה בבית החולים. אם פנית לייעוץ/ לחוות דעת נוספת אצל מומחה במסגרת פרטית, זה עניין אחר , תלוי בנסיבות של כל מקרה, ולעיתים בשאלה אם הבאת את סיכום חוות הדעת לרופא בקופה או בבית החולים. לגבי תיק רפואי של הורה - למיטב ידיעתי יש חובה של סודיות רפואית בין רופא לבין פציינט, ולא מאפשרים למישהו אחר לעיין בתיק. זה באופן כללי.. במצב שלפציינט יש אפוטרופוס לגוף, או מצב משפטי אחר , אני חושבת שכל מקרה לגופו. כל מה שכתבתי , זה רק על סמך ידע אישי וכדי לקבל תשובה מוסמכת יותר, כדאי באמת לפנות לאגודה לזכויות החולה. במקביל גם רופא משפחה ודאי מכיר את הנהלים..