מחזור אצל בתי בת 11

דיון מתוך פורום  מידענות רפואית - תמיכה

06/09/2012 | 15:32 | מאת: נדיה

שלום.בתי היא עוד חודש בת 11.לפני כשבועיים וחצי היא קיבלה מחזור ראשון.היא נמשך כ-4 ימים די חזק.לא עברו אפילו שבועים מאז המחזור אתמול היא קיבלה עוד פעם מחזור.האם יש צורך להיבדק אצל רופא?האם זה נורמאלי?התפתחות שלה היא מאוד מהירה-יש שער בבית שחי,במפשעות.מה ניתן לעשות בשביל להקל על הכאבים? תודה מראש

06/09/2012 | 20:39 | מאת: אהובה

שלום נדיה, אין רופא בפורום זה !!! ידע אישי בלבד - קבלת וסת ראשונה בסביבות גיל 11 לא ממש נחשבת היום כחריגה, וגם ידוע לי שבתקופה הראשונה היא מופיעה בצורה לא כל כך סדירה, אם כי, כל מקרה לגופו. בכל מקרה, כדי להסיר ספק - את יכולה לשוחח עם רופא הילדים, שמכיר את הבת, ולספר לו את מה שסיפרת כאן, והוא יכול להחליט אם יש סיבה לעשות בירור כלשהו, או האם יש צורך בייעוץ נוסף, או פשוט להמשיך לעקוב. לקבלת מידע כללי את יכולה לשאול גם בפורומים מקצועיים כגון אלו: רפואת ילדים בריאות האישה אנדוקרינולוגיה כל טוב