שתיית מים מטוהרים ואבנים בכליות

דיון מתוך פורום  מידענות רפואית - תמיכה

23/07/2012 | 12:33 | מאת: יוסי

אני סובל מאבנים בכליות. עד עכשיו הייתי שותה בעבודה ובבית מים מהברז. עכשיו אני לא לוקח סיכון מיותר ולוקח איתי בקבוק מים מינרלים לעבודה. ממה שהבנתי גם במי ברז וגם במים מינרלים יש אחוז גבוה של מלחים שיכולים לגרום לאבנים בכליות, אבל במים מינרלים פחות. אני רוצה לרכוש בר מים מינרלים כדי לפתור את הבעיה הזאת אחת ולתמיד כי ממה שהבנתי במים מזוקקים מהברז יש את כמות המלחים הכי קטנה מבין כל האופציות. יש איזה אחד שפעם ראשונה שמעתי עליו של ווירפול אם אני לא טועה שברשת יש פירסומים שהוא מטהר טוב את המים מכל המלחים וגם הרעלים. הבעיה היא שאני מתלבט כי אני רוצה בר מים בנוסף לטיהור גם מטעמי נוחות אבל אני רוצה לדעת גם כמה באמת אחוזים של מליחות יש במים מינרלים כי אין לי מידע מדוייק על זה למרות שטוענים על מליחות גבוהה.

11/08/2012 | 08:22 | מאת: דנה

בשביל שמים יוגדרו "מתוקים" (כלומר: מי שתייה), המליחות שלהם צריכה להיות פחות מ-0.5% גרם מלח/ליטר מים. במילים אחרות: ליטר "גנרי" של מי שתייה כלשהם מכיל קצת פחות מחצי גר' מלח. ז"א שאפילו אם אתה שותה 4 ליטרים ביום (=תושב הנגב, שעושה פעילות בעוצמה בינונית), אתה מגיע לפחות מ-2 גר' מלח ביום (לכל סוגי המים - ברז, מטוהרים, מינרליים וכו'). כמו שאמרת, נהוג לחשוב שמים מינרליים הם מעט יותר מליחים ממי ברז. מה שכן - אתה יכול להסתכל על התווית של המים המינרליים, כדי לראות את אחוז הנתרן בהם. יש לך כאן מחשבון מפורט לחישוב כמות הנתרן שאתה זקוק לה. בשל מצבך קח איזשהו "טווח וביטחון" גס, ותוריד איזה 20% מהמספר http://www.xnet.co.il/health/home/0,14713,L-3750,00.html שיצא לך. בהצלחה.