שאלה

דיון מתוך פורום  מידענות רפואית - תמיכה

01/05/2011 | 19:18 | מאת: רז

שלום! לפני מספר שנים עשיתי בדיקות דם ונתגלה שיש לי כבד מעט שומני. הופניתי לדיאטנית והיא נתנה לי הנחיות מה טוב ובריא לי לאכול, בין היתר היא אמרה לי לעבור לשתות ולאכול מוצרי דיאט כמו מעדני חלב דיאט וכו' וגם לאכול בשר יותר רזה. כך עשיתי ואכן מצבי השתפר בהדרגה והבדיקות שעשיתי לאחר מספר חודשים כבר היו טובות מאוד ואני ממשיך עד היום לפעול לפי הנחיות הדיאטנית ולאכול בין היתר מוצרי חלב דיאט. לאחרונה אני ואשתי מנסים להיכנס להיריון וקראתי באינטרנט על כך שאבץ, שמצוי במוצרי מזון מסוימים, הוא טוב לפיריון הגבר וגם הוא טוב לבריאות באופן כללי. אחד הדברים שיש בהם אבץ אלו החלב ומוצריו. קראתי גם שהדברים הטובים שיש בחלב, כגון סידן (ואני מניח שגם אבץ), נספגים טוב יותר בגוף האדם כשהוא אוכל מוצרי חלב רגילים ולא דיאט ושהדיאט פחות טוב מבחינה זו. האם זה נכון? ואם כן, האם עדיף לי להמשיך לאכול מעדני חלב דיאט וכך יהיה לי פחות שומן בכבד ופחות כולסטרול אבל גם פחות אבץ, או לעבור למעדני 3 אחוז ואז אולי יהיה לי יותר שומן אבל מצד שני יהיה לי יותר אבץ החיוני לפיריון ולבריאות? וכנ"ל גם לגבי בשר (שגם בו יש הרבה אבץ)- האם בבשר יותר שומני יש יותר אבץ (למרות שהוא פחות בריא בגלל עודף הכולסטרול)? תודה מראש.

01/05/2011 | 19:20 | מאת: רז

האם מעדני חלב שמנים ובשר שמן עלולים לפגוע בפיריון הגבר (איכות הזרע)? ואותה שאלה לגבי אישה שמנסה להיכנס להיריון (וגם לגבי אישה שהיא כבר בהיריון)- האם עדיף לה לאכול מעדנים שמנים או מעדני דיאט?