שאלה לגבי aclasta (תרופה)

דיון מתוך פורום  מידענות רפואית - תמיכה

09/06/2010 | 23:25 | מאת: רעות

שלום, סבתי בת 79 עם מס' מחלות כרוניות, סובלת מכאבי בטן חוזרים, יש לה בקע בטנ לאחר ניתוח שעברה לפני 12 שנים. חולת פרקינסון, רזה מאוד.יש לה אוסטאופורוזיס ולאחרונה המליצה רופאה המטולוגית על טיפול ב aclasta zoledronic acid. רציתי שאול רופא פה בפורום האם זה מומלץ? מה תופעות הלוואי של התרופה? והאם כדאי לתת לה אותה לאור הבעיות שמהן היא סובלת (הפרקינסון ביניהן) ולאור גילה. יצוין שהיא מטופלת בכדור בשם dopicar ובנוסף מטופלת בעוד מס' תרופות: arimidex, hydrea, micropirin, caltrate, enaladex, omepradex, partane, pk merz. בנוסף, האם כחולת פרקינסון שמטופלת ב dopicar ניתן לתת לה כדורי שינה או הרגעה או שמא הדבר מהווה לה סיכון? המון תודה מראש.

10/06/2010 | 00:44 | מאת: אהובה

שלום רעות, אין רופא בפורום זה ! ניתן להיעזר בפורומים כמו : רפואת משפחה, בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס , של בי"ח רמב"ם נוירולוגיה בכל מקרה, להבנתי, אי אפשר לתת המלצה לטיפול דרך הפורומים, בלי להכיר מקרוב את הפציינטית ואת כל המידע הרפואי אודותיה., אלא מידע כללי בלבד. קישור למידע כללי אודות התרופה aclasta - http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=424&dNameE=Aclasta כל טוב, אהובה