אבחנה

דיון מתוך פורום  מידענות רפואית - תמיכה

28/04/2010 | 10:24 | מאת: דקלה ספיר

ביתי בת ה - 7 עברה בדיקות גנטיות של המחלה ונמצאה בעלת מוטציה אחת E148Q, לאור תלונות חוזרות ונישנות של כאבי בטן ללא כל תופעות נוספות, פסק הרופא כי היא צריכה להתחיל בטיפול של קולכיצין מאחר וסובלת מהתקפים של המחלה. חשוב לציין כי אני עצמי אובחנתי כחולה בעלת 2 מוטציות אך היא רק נשאית, האם עליי להתייחס לאבחנת הרופא המטפל ולהתחיל בטיפול בקולכיצין מעכשיו ולמשך כל חייה, או שעליי להתעקש ולשלול מחלות אחרות שיכולות להתאפיין בכאבי בטן תכופים וממושכים?

28/04/2010 | 10:36 | מאת: אהובה

שלום דקלה, אין רופא בפורום זה !! לא כתבת באיזו מחלה מדובר, אבל אם הכוונה לקדחת ים תיכונית, FMF , נראה לי שפורומים מתאימים לשאלתך: - רפואת ילדים (יש שניים בדוקטורס, של ד"ר שנהר ושל הלל יפה) - ראומטולוגיה בריאות וכל טוב