האם מדובר במחלת וילסון??

דיון מתוך פורום  מידענות רפואית - תמיכה

17/03/2010 | 15:05 | מאת: אבי

שלום רב. לפני שנה היה לי בעיה בכף יד ימין מעבודה מאומצת בעכבר אחרי כמה בדיקות היתה אבחנה לCTS קל.וירידה בהולכה העצבית רגליים וידיים אף היתה אבחנה לחשד לנוירופטיה סנסו מטורית אקסונלית. טופלתי בויטמין B12 לכמעט שנה והמדד מראה כעט 800 והפסקתי. אחרי עוד מתן בדיקות נרחבות נמצא באיסוף שתן נחשות מרובה מהממוצע 59 63 ואילו פעם אחת 114(קיבלתי תזונה דלת נחושת). כמות נחשות בדם תקינה . עשיתי בדיקת עיניים ואין לי טבעת קייזר-פליישר. צרולופלאסמין פעם 25 ובאחרונה עלה ל 29 מבנה כבד תקין קצת מוגדל עם מרכם שומני הרופה אמר שהסיבה היא שתיה מרובה של משקאות קלים ממותקים הועברתי לעוד בדיקות נרחבות בקשר לגן מוטציה ATP7B וגם איסוף שתן עם 2 כדורי d ceruloplasmin האם יש לי וילסון ??? האם יכול להיות שהצברות הנחושת בגוף היא לא מוילסון?? אם לא אז מה יכול להיות ??? אודה להתיחסותכם

06/07/2012 | 17:50 | מאת: מוניקה

בדם יש לי נכושת 175 .מה אני אמורה לעשות?איפה מתחילים?באיזה מאכלים יש נכשת ?מה הטיפול?