זיהום בדם וטיפול בו

דיון מתוך פורום  מידענות רפואית - תמיכה

27/02/2010 | 23:25 | מאת: CHEN

שלום, אבי מאושפז כ-3 חודשים בביה"ח בעקבות זיהומים שונים (הגיע לביה"ח עקב שוק ספטי). בתרביות שנלקחו ממנו אתמול, אובחן אצלו זיהום בדם (בפעם השנייה בתקופה זו). נאמר לי ששוב שינו לו את הטיפול האנטיביוטי ועתה הוא יקבל MEROPENEM וגם COLIRACIN, כאשא נאמרו לי ששתי תרופות אלו הן החזקות ביותר בשוק, מספר שאלות לי: 1. האם העובדה שהזיהום בדם חזר בפעם השנייה אומר שהחיידק יותר אלים ו/או עמיד? 2. האם אנטיביוטיקות אלו הן החזקות ביותר? ובמידה שהן לא עוזרות אין יותר מה לעשות? 3. האם בכלל ניתן לצאת ממצב של זיהום בדם ברמה קשה כל כך? בברכת שבוע טוב וחג שמח

01/03/2010 | 12:09 | מאת: אהובה

שלום, בפורום זה אין רופא! מכיוון שאני מניחה שיש עוד פרטים רבים ברקע הרפואי שלו שאין אפשרות לפרט אותם בפורום, וקשה לדעת באיזה פורום יוכלו יותר לייעץ לך, אני מציעה לך לשאול בפורומים אלו: פורום מחלות זיהומיות פורום המטולוגיה פורום רפואת משפחה פורום ייעוץ תרופתי בריאות, אהובה