שאלות מערכות מידע -

דיון מתוך פורום  מידענות רפואית - תמיכה

24/02/2010 | 13:37 | מאת: אושרי

שלום רב, כחלק מתכנית הלימודים שלי אני אמור לברר אודות מערכות המידע בקופות החולים ובתי החולים בארץ ובחו"ל, האם מישהו יודע לומר מה הפונקציות של מערכות המיחשוב בקופות החולים חוץ מזיהוי הפציינט ושמירת ההיסטוריה הרפואית שלו - ? האם המערכות מסונכרנות עם בתי החולים בארץ ? האם המערכות מסונכרנות אחת עם השנייה (לדוגמא - פציינט שהחליף קופ"ח ? ) תודה מראש,

24/02/2010 | 14:31 | מאת: אהובה

שלום אושרי, אין לי מידע מסודר בנושא, אך אני חושבת שהדרך לקבל את המידע שאתה מחפש היא ליצור קשר עם מנהלי מערכות המידע בקופות החולים ובבתי החולים השונים. לפי מה שאני יודעת, זה שונה ממקום למקום, ומשתנה ומשתכלל מעת לעת. להלן שמות כמה העוסקים בכך (בתקווה שהמידע מעודכן) - ב"שיבא" - ד"ר עמיר גרינברג http://www.sheba.co.il/Nursing/Units/210.htm וכן: מנהל מערכות מידע - מר. שימי ארנסט ב"רמב"ם"- גב' שרה צפריר http://www.rambam.org.il/בעלי+תפקידים/ס+צ/צפריר+שרה.htm מר עופר וייסברג, מנהל מערכות מידע בקופת חולים "מכבי" ועוד... אולי גם ביחידה לפניות הציבור במשרד הבריאות יוכלו להפנות אותך לגורמים מתאימים. בהצלחה, אהובה