בדיקת רופא חשודה במעט

דיון מתוך פורום  מידענות רפואית - תמיכה

25/01/2010 | 23:01 | מאת: אור

שלום לכם, ברצוני לברר האם מקרה שזה עתה אירע לחברתי חורג מהנורמה של בדיקת רופא משפחה במטופלת. חברתי הגיעה לרופא בעל מרפאה פרטית העובד עבור קופ"ח כללית. היא נכנסה לחדרו והשאירה את דלת ההזזה פתוחה למדי. היא טענה להשתעלויות, הרופא שאל מס' שאלות ואז ביקש להוריד את המעיל כדי לעשות בדיקת סטטוסקופ. בזמן ששחברתי היתה עסוקה בהורדת מעילה, הוא סגר לגמרי את דלת ההזזה, מבלי שהיא תשים לב לכך. בלי לבקש זאת, הרים הרופא את 2 חולצותיה של חברתי מאחור ועשה מס' בדיקות נשימה עם הסטטוסקופ ולאחר מכן, שוב בלי לבקש, הרים הרופא את החולצה מקדימה גבוה עד למצב שהחזה נחשף ועשה עוד בדיקה של 2 נשימות נוספות, כאשר החזה חשוף. חברתי שהופתעה מאד, לא הספיקה ממש להגיב, מאחר וגם חשה לא טוב. ברצוני לדעת, האם בדיקה זו נדרשת לאור התלוננות על השתעלויות? האם מקובל ככה פשוט להרים את החולצה בלי לבקש? האם מקובל להרים את החולצה ככה מקדימה עד לרמת חשיפת חזה לשם בדיקת סטטוסקופ? אודה מאד לעונים וכמו כן אודה אם ניתן לעשות משהו לאחר מעשה בנידון.

26/01/2010 | 00:56 | מאת: אהובה

שלום אור, אני לא רופאה , אך אנסה להגיב לדברייך: למיטב זכרוני במקרה של תלונה על שיעול , בדיקה כזו מאחור וגם מקדימה מקובלת ונחוצה, לפחות בחלק מהמקרים. סגירה הדלת לחדרו נועדה דווקא לשמור על הפרטיות שלה, על מנת שמי שמחכה מחוץ לדלת לא יראה אותה נבדקת. בכלל, מקובל שמטופל שנכנס לחדר הרופא סוגר אחריו, בעצמו, את הדלת. ייתכן שהרופא יכול היה לבקש ממנה להרים את החולצות על מנת שיוכל לבדוק, ואז היתה מרגישה יותר בנוח. אבל לא נראה לי שנעשה כאן משהו שאסור שייעשה.. זה יותר עניין של רגישות, והרופאים ככל בני האדם שונים זה מזה. את יכולה לשאול את רופאי המשפחה בפורום "רפואת משפחה" לדעתם - http://www.doctors.co.il/forum-1 אהובה

26/01/2010 | 01:22 | מאת: אור

אשאל גם בפורום שהצעת, לשם הסרת ספיקות..