FMF קדחת ים תיכונית

דיון מתוך פורום  מידענות רפואית - תמיכה

24/12/2009 | 11:37 | מאת: אור

שלום, אחיין שלי כיום בן 11.5 זוהה בגיל צעיר (שנתיים + )כחולה FMF הוא לקח מספר שנים את הקולצכין. לפני כשנתיים או יותר הופסק לו הטיפול בטענה שהוא לא צריך זאת יותר. לפני כחודש הוא עבר ניתוח תוספתן באסף הרופא - לאחר הניתוח החזירו לו את הכדור וביקשו לבצע בדיקה נוספת. אימו לקחה אותו שוב לבדיקה וטענו שהוא לא צריך. האם יכול להיות טעות בזיהוי? מה ההשלכות של נטילת הכדור ללא צורך? כיצד ניתן לוודא שאכן זה כך כדי למנוע נזק עצם הפסקת הכדור? אשמח לתשובתכם בהקדם. תודה הדודה המודאגת

24/12/2009 | 16:36 | מאת: אהובה

שלום אור, נסי לשאול בפורומים אלו: רפואת ילדים רפואת ילדים - הלל יפה ראומטולוגיה אהובה

25/12/2009 | 21:27 | מאת: עדנה

אין טעם להתייעץ בפורומים כי רופא מנוסה ב- FMF צריך לשמוע ממך את הסיפור ולבדוק את הילד במיוחד בזמן התקף. חשוב גם לדעת אם יש מקרי FMF במשפחה או שאתם מעדה אשר FMF שכיח בה. נסי לקבוע לו תור במרפאת FMF ילדים במרכז רפואי שיבא בתל השומר.