שאלה לגבי תוצאה של בדיקת דם

דיון מתוך פורום  מידענות רפואית - תמיכה

16/03/2009 | 19:05 | מאת: נועה

בתצואות בדיקת הדם שעברתי הייתה לי תוצאה חריגה בסעיף : ALKP-Alkaline Phosphatase הממוצע של הסעיף הנ"ל הוא בין 50 ל- 162 , והתוצאה של הבדיקה שלי הראתה 167.9 הייתי מעוניינת לדעת מה משמעות החריגה ?

16/03/2009 | 19:37 | מאת: אהובה

נועה שלום, אין רופא בפורום זה ! למיטב ידיעתי מדובר באנזים שנמצא ברקמות שונות בגוף. האם יש משמעות או לא לחריגה הקטנה מטווח התוצאות הרשום, זו שאלה שיש להפנות לרופא המטפל שביקש לבצע את הבדיקה. הוא אמור להתייחס לתוצאות המלאות ולא רק לסעיף הזה, לרקע הרפואי ולסיבה שבגינה ביקש לבצע את הבדיקה. אם תפרטי , אולי בפורום "רפואת משפחה" הרופאים יוכלו לסייע לך יותר. בנוסף, בפורום רפואת משפחה יש קישורים למאמרים "פענוח בדיקות דם", "פענוח בדיקות מעבדה", שם אפשר לקבל מידע כללי לגבי בדיקות רבות. כל טוב, אהובה

17/03/2009 | 15:27 | מאת: נועה

תודה רבה !