בעיית אתיקה

דיון מתוך פורום  מידענות רפואית - תמיכה

13/01/2009 | 13:47 | מאת: עתרה

שלום רב, אשמח לדעת אם הגעתי לכתובת הנכונה ולא אם תפנו אותי למקום הנכון. ברצוני להגיש תלונה נגד רופא פסיכיאטר שיצא עם אבחנה לבתי ללא בדיקה מעמיקה ותוך עניין של עשרים דקות טיפול - למרות שכפי שידוע לי אין לה כל בעיה קלינית אלא פשוט נפילות במצב הרוח. הדוקטור המכובד הגיע למסקנה מרחיקת לכת שהיא פרנואידית ורשם לה תרופות, האם זה תקין?

13/01/2009 | 19:34 | מאת: אהובה

שלום, אין רופא בפורום זה ! את יכולה לשאול את הרופא בפורום "פסיכיאטריה" לדעתו, וכן את הרופא ועורך הדין בפורום "רשלנות רפואית". תמצאי אותם ברשימת הפורומים המלאה. לא ברור לי לאיזו תלונה את מתכוונת. האם לבדיקה קצרה מדי לטעמך? האם לאבחנה לא נכונה? האם לבדיקה שטחית ולא מעמיקה? האם לרשלנות? דעה אישית: עקרונית, אין למיטב ידיעתי כללים בנוגע לזמן מתאים או מינימלי לאבחנה, וכל מקרה לגופו - לעיתים בדיקה קצרה מספיקה לרופא לאבחן ולעיתים לא. ורופא, ככל האדם , יכול לטעות. לגבי רשלנות - זה בד"כ במקרה של גרימת נזק כתוצאה מטיפול רשלני שלא לפי הכללים , או בדיקה לא יסודית. עקרונית, יש אפשרות לבקש חוות דעת נוספת של פסיכיאטר אחר, במסגרת ציבורית או במסגרת פרטית. כל טוב, אהובה