מחלת

דיון מתוך פורום  מידענות רפואית - תמיכה

30/11/2008 | 12:06 | מאת: מורן

שלום אני אובחנתי כחולה במחלת POLYMYOSITIS ע"י ראומטלוג האבחנה נעשתה לאחר שהתגלה אצלי CPK גבוה (600) מזה שנים רבות לאחר שביצעתי ביופסית שריר ברגל הוחלט לתת לי טיפול בתרופות הבאות :IMURAN 50MG PREDNISON 20MG לאחר שנטלתי את התרופות מזה שבועיים הרגשתי חולשה כללית שיעול מתגבר סחרחורת ודופק מהיר-הרגשתי הכללית לא היתה טובה כלל שאלתי-האם תרופות אילו מהוות סיכון בטווח הקצר/ארוך האם תרופות אילו מטפלות במחלה לאור התופעות שהוזכרו האם עלי להפסיק ליטול את התרופות ? למיטב הבנתי אחת מהתרופות מנטרלת את מערכת החיסון. אודה לתשובתך

01/12/2008 | 18:13 | מאת: אהובה

שלום ! כאן בפורום אין רופא. לפי מה שאני מבינה, חשוב שתעדכני את הרופא המטפל לגבי התופעות שמהן את סובלת , ולשמוע ממנו אם אלו תופעות לוואי של תרופה מסויימת, או שזה קשור למחלה עצמה או כל סיבה אחרת. מידע כללי תנסי לקבל בפורומים: - ראומטולוגיה - ייעוץ תרופתי ( בניהול רוקחים) - תרופות ורוקחות - תמיכה (אין מנהל רישמי לפורום, אבל יש את ה"מתמצא" שלפי דבריו הינו רופא בכיר פנימי, ואם זה מתאים לך, תוכלי לשאול גם אותו) כל זה לא במקום ייעוץ אישי, שהרי הוראות לטיפול או לשינוי בטיפול אפשר לקבל רק על ידי רופא שמכיר אותך ואת כל הפרטים הרפואיים. אהובה