האם אני מחוייבת לבי"ח מסויים?

דיון מתוך פורום  מידענות רפואית - תמיכה

20/10/2008 | 08:42 | מאת: נטי

אני חברת קופ"ח כללית. הייתי אצל רופא מומחה של הקופה וזה נתן לי הפניה לבי"ח איכילוב, לרופא ספציפי. ברופ"ח מסרבים להנפיק ט' 17 לבי"ח זה בתואנה שהם עובדים רק עם בתי חולים שלהם. האם העוול הזה לא תוקן עם תיקון חוק הבריאות הממלכתי? האם יש באמת עילה לחייב אותי ללכת לבי"ח אחר ולרופא אחר? מה גם שאיכילוב סמוך לביתי?

20/10/2008 | 09:11 | מאת: אהובה

שלום נטי, ראיתי ששאלת גם בפורום "רפואת משפחה" וטוב שכך, מכיוון שיש שם שניים מבין הרופאים מקופת חולים כללית. קישור לכללים מתוך האתר של האגודה לזכויות החולה - http://patients-rights.org/index.aspx?id=2213 למיטב ידיעתי, (אינני רופאה), בכל כלל יש מקרים חריגים, ואם הרופא המומחה מהקופה שהפנה אותך איתן בדעתו, חשוב שהוא בשיתוף עם רופא המשפחה שלך, ילחצו על המנפ"ר לתת לך התחייבות. בכל אופן, מנסיוני, עלות התייעצות אצל רופא במרפאת חוץ באופן פרטי, יחסית לא גבוהה. כדאי לברר. אם צריך לעבור בדיקה או טיפול זה כבר עניין אחר. בריאות וכל טוב, אהובה

20/10/2008 | 18:28 | מאת: נטי

את צודקת לגבי השיקול שלי לשאול גם בפורום רפואת משפחה :)