אנדומטריוזיס בזמן הריון
דיון מתוך פורום גינקולוגיה ופריון
שלום, אובחנתי כבעלת אנדומטריוזיס בשחלה שמאלית בגודל 3.7 ס"מ ואני סובלת מכאבים קשים באגן כתוצאה מהאנדומטריוזיס. מעוניינת בהריון ומתכוונת לעבור טיפולי פוריות. שאלתי היא: האם הריון עם אנדומטריוזיס הוא מסוכן לעובר? האם יש יותר סיכויים להפלות או מומים? האם מסוכן לאם? האם בעקבות הכניסה להריון המחלה יכולה להחמיר? אם ימשכו הכאבים בהריון האם מהווה סיכון או סיבוך להריון? כיצד המחלה משפיעה על סיכויי להכנס להריון?
לקריאה נוספת והעמקה
אנדומטריוזסי אינו פוגע בעובר, אך יכול לפגוע בסיכויי הכניסה להריון. בהתאם לקליניקה שלך ממליץ לשקול לפרוסופיה שאולי תאפשר לך כניסה טבעית להריון. בהצלחה.
האם כדאי לחכות עם הלפרוסקופיה לאחר טיפולי פוריות (הזרעה או IVF)כיוון שהזרקות לגירוי שחלתי יכולות לגרום לגדילת האנדומטריוזיס או לבצע לפרוסקופיה לפני תחילת טיפולים?