גלוקמין וביוץ

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

07/10/2007 | 22:22 | מאת: גלה

שלום, כחלק מהטיפול לכניסה להריון ובשל היותי סובלת בעבר מתסמונת השחלות הפוליציסטיות המליץ לי הרופא המטפל טיפול לתקופת מה בגלוקמין. הייתי שמחה להבין את הקשר בין התרופה הזו (שמיועדת בעצם לסכרתיים) לענייני. ובנוסף מה כדאי לעשות כדי להתמודד עם מצבי ההיפו הנגרמים לי כתוצאה משימוש בתרופה. (הרופא המטפל אמר לי שאם אני סובלת להפסיק אך מאידך אני גם רוצה להיות מטופלת...) תודה!

08/10/2007 | 10:09 | מאת: ד"ר עינת שלום-פז

התרופה גלוקומין מורידה רמות סוכר ודרך זה מופחתים חומירם הקשורים גם לתהליכי הביוץ (IGF1). השימוש בתרופה מביא לביוצים ספונטנים. התרופה לא אמורה לגרום למצבים של ירידה ברמות הסוכר בצורה משמעותית, אך כן יכולה לגרום לתחושה של כאבי בטן, בחילות. בכל מקרה אם אינך מסוגלת לסבול את תופעות הלוואי, הפסיקי את נטילת התרופה.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון