קרישת דם וגלולות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

07/10/2007 | 14:31 | מאת: נועה

שלום רב, מה הדין לגבי אמצעי מניעה זה של טבעת Organon (http://www.newring.org/), ביחס לבחורה שיש לה נטייה לקרישת דם, ולא מומלץ לה ליטול גלולות, האם זה אותו הדבר מבחינה זו? ובכל אופן, על איזה אמצעי מניעה ממליצים המומחים להשתמש בעת בעייה של נטייה לקרישת דם המונעת נטילת גלולות? תודה, נועה

08/10/2007 | 10:04 | מאת: ד"ר עינת שלום-פז

דינה של הטבעת הזו היא כדין גלולות למניעת הריון. היא מפרישה הורמונים ומעלה סיכון לקרישיות יתר ואינה מומלצת במצב שאת מתארת. אמצעי מניעה אחרים תלויים בסוג קרישת הדם. התקן תוך רחמי אינו שייך לסל הגלולות למיניהן ואם אין סיבה שלא להשתמש בהתקן פני לרופא המטפל שלך על מנת להיוועץ בו באשר לשימוש בהתקן.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון