שבוע 5

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

14/02/2013 | 06:43 | מאת: אור דרורי

היי אני בת 20 גיליתי אמש שהיא בהריון במיון עשו לי אולטרסאונד ונצפה שק ריק ללא דופק עדיין הקופא אמר שזה ממש בהתחלה..יש לציין שבעברי עשיתי הפלה באמצעות ציטוטק שגרמה לי לדימום קשה עד איבןד דם רב..הבנתי שהפלה באמצעות גרידה מצריכה שווב פעם לשתות ציטוטק ואני נורא מפחדת מכך..מה אתה מציע לי?

14/02/2013 | 21:10 | מאת: ד"ר בני פיינר

אור שלום, ציטוטק לפני גרידה נועד לרכך את צוואר הרחם ולהקל על פעולת הרחבת הצוואר כך שתהיה פחות טראומטית לצוואר הרחם. אם לאחר מכן מבצעים גרידה, אין לך מה לחשוש מדימום רב. מה שאני מציע לך זה להשתמש באמצעי מניעה בקביעות. בברכה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון