נטילת פרוברה עבור רירית רחם עבה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

08/04/2024 | 20:34 | מאת: אור אור

הי, וסת אחרונה 29.3. בבדיקה היום 8.4 הרירית עבה 8 מ'מ, באופן כללי מקבלת וסת כל 21 יום והווסת של בין 7 ל 9 ימים עם דימום כבד. רופאה רשמה לי לקחת פרברה ב 14.4 לשבועיים ואז להפסיק, היא אמרה שאקח ככה 3 חודשים, שבועיים כן, שבועיים לא. לסירוגין. פעמיים ביום של 5 מג . למה בעצם צריך לקחת ? למה עליי לצפות? אני רוצה לוודא שהבנתי נכון את אופן השימוש זה באמת ככה ? שבועיים כן ושבועיים לא ?

שלום, במקרים של מחוזרים ללא ביוץ לא נוצר גופיף צהוב בשחלה שאמור להפריש פרוגטסרון טבעי, לכן יש דימומים לא סדירים וכבדים לכן רופאה נתנה לך נכון פרוגטסרון סינטטי כל שבועיים. הבנת נכון, אם זה פחות מתאים לך דברי עם רופאת נשים לגבי החדרת התקן תוך רחמי עם פרוגטסרון - מירנה, זה אמורה לעזור לך. בהצלחה!

10/04/2024 | 15:20 | מאת: אור אור

תודה על המענה, בנוסף נלקחה גם ביופסיה מהרירית, בדיקת פיפל. מאז עדיין דימום, כבר 4 ימים. הוא לא כבד אבל יוצא שמתאריך 29.3 אני במחזור.. הגיוני ? קשור לבדיקת פיפל? תודה!

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון