איחור בוסת אחרי אסטרופם

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

20/02/2024 | 23:05 | מאת: דבורה

שלום וברכה, אני ובעלי מנסים להרות כבר שנתיים, לאחר לידת בתי הבכורה. הוצע לי לקחת אסטרופם 2 מ"ג למשך 3 הימים הראשונים למחזור בוקר וערב. הדימום הופסק לאחר 4 ימים, מה שבדרך כלל היה לפחות 6. ובמעקב ביוץ, הפעם הראשונה היה מוקדם מדי, ובפעם הראשונה האולטראסאונד הראה שצריך להיות ביוץ קרוב, ובדיקת הדם היתה גבולית. לאחר לאחר 15 או 16 מתחילת המחזור החל דימום חלש של יומיים. כרגע יש לי איחור במחזור של 3 ימים. יכול להיות שהשתבש אצלי מרוב הורמונים? זה תקין? תודה רבה !!!!

אם יש איחור במחזור יש לוודא קודם כל שאין הריון. במידה ואין, ייתכן והיה עיכוב בביוץ או שלא היה ביוץ בכלל בגלל ציסטה. מומלץ לבצע אולטרהסאונד

25/02/2024 | 06:39 | מאת: דבורה

ראשית, תודה על התשובה. אעדכן שלבסוף קיבלתי מחזור, באיחור של 6 ימים .. זה קצת הפתיע שהיה איחור ארוך כזה, על משך טיפול קצר לא..? (2מ"ג אסטרופם פעמיים ביום, 3 ימים בלבד) הופניתי גם לבדיקת היסטרוסקופיה, בגלל שעברתי קיסרי.. האם זה יכול לאתר גם הימצאות ציסטה, או שצריך לשם כך בדיקה אחרת? תודה רבה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון