מחזור באמצע חפיסת גלולות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

10/02/2024 | 19:02 | מאת: שואלת

שלום רב אני לוקחת כבר 4 חודשים יסמין פלוס (אחרי 4 חודשים של יאז) וקיבלתי מחזור לפני שבועיים. אתמול באמצע החפיסה החדשה התחלתי לקבל מחזור (דימום, כאבי מחזור). במהלך השבוע האחרון היה יום אחד שהקאתי שעתיים אחרי נטילת הגלולה, ובימים הבאים לקחתח פרוביוטיקה. האם לעצור את החבילה ולקחת את הכדורים הריקים או להמשיך לקחת את הכדורים לפי הרצף?

אפשר כך או כך. אם הדימום הוא קל - אני בד"כ ממליצה להמשיך עם נטילה הסדירה של הגלולות. כשמדובר בדימום וסתי משמעותי - עדיף לקחת את הכדורים הריקים ואז להתחיל חפיסה חדשה. במקרה כזה יש להיעבר באמצעי מניעה נוסף (קונדומים למשל עד גלולה 10 של החפיסה החדשה. בהצלחה!

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון