ניתוח קיסרית דחוף בעקבות זיהום באי קולי

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

22/01/2024 | 12:39 | מאת: שיר

שלום רב ד״ר יש לי שאלה שמאוד מטרידה את מנוחתי אני 5 שנים לאחר לידה קיסרית דחופה בעקבות מוקניום סמיך וחיידק אי קולי מהשיליה. זה יצר אצלי זיהום אגני בלידה עצמה, טופלתי באינטיביוקטה דרך הוריד. במכתב שחרור מביה״ח נכתב מהלך ניתוחי תקין, אך לצד זה היה כתוב זיהום בשחלה שמאלית זוהתה בתוך הברוד ליגמנט - לאחר זיהום אגני. השאלה שלי האם זה עשוי לפגוע לי בפוריות? האם מה שעברתי בלידה יכול לקחת ממני את הפוריות חס ושלום? תודה רבה

זיהום אגני משמעותי כפי שתיארת עלול להוביל ליצירת הידבקויות באגן ולגרום לחסימה מכאנית של החצוצרות שיכולה להוביל לפגיעה בפוריות. במידה והינך מנסה להרות וללא הצלחה במשך מעל 6 חודשים - מומלץ לפנות לרופא נשים ולהשלים בדיקת סונוהיסטרוגרפיה או צילום רחם וחצוצרות. במידה ואכן יש חסימה מכאנית של החצוצרות - ניתן להיעזר ב-IVF. בהצלחה! במידת

13/02/2024 | 14:08 | מאת: שיר

תודה על התשובה דוקטור שאלה - רשום על השחלה השמאלית. יתכן שהימנית תקינה? אחרת הם היו מציינים גם ימנית? והאם יש סיכוי שלמרות הזיהום הזה לא קרה לי שום דבר ואין הדבקויות? לא מנסה להכנס אבל רוצה בקרוב

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון