קרע בפורניקס

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

21/01/2024 | 08:55 | מאת: שני

שלום ד"ר, רווקה בת 42 , בתולה ללא לידות. לפני שלוש שנים, שימור פוריות. בהרדמה ניתוח לשאיבת ביציות. במכתב סיכום צוין: לאחר דיקור, דמם מתמשך נצפה קרע בפורניקס משעה 3 עד 8 נתפר עם ויקריל 2-0 רפיד. דימום 75CC. 1. מה המשמעות משעה 3 עד 8 ? 2. האם היה צריך להיות כתוב פרוניקס- ימני /שמאלי, קדמי/אחורי? 3. היום לאחר שלוש שנים אני סובלת מפגיעה בסוגרים שריר ועצב. אי נקיטת צואה ואצירת שתן (כיס שתן נוירוגני) משתמשת בצנתרים. האם הקרע בפורניקס יכול לגרום לנזק עצבי בסוגרים לאחר שלוש שנים מיום הפגיעה? (או גורם אחר?) 4. האם הקרע שצוין יכול לגרום לפגיעה בשרירי הנרתיק? ואם כן, מה המשמעויות. 5. קרע בפרוניקס, לאיזה השלכות יכול לגרום? 6. איזו בדיקה יש לבצע היום בכדי לדעת האם יש נזקים שאיני מודעת לקיומם כגון בדיקות: CT, אולטרסאונד תלת מימד? (חשוב לדעת האם קימים נזקים שאיני מודעת לקיומם לפני טיפולי פוריות IVF) תודה מראש.

הי, 1. משעה 3 עד 8 מתאר את מיקום הקרע. 2. ראי לעיל - תיאור השעות הינו תיאום מיקום הקרע. שעה 3 עד 8 משמעו - פורניקס קדמי-שמאלי עד פורניקס אחורי-ימני. 3. להערכתי אין מנגנון סביר שקושר בין קרע בפורניקס ותיקון ע"י תפרים לבין השלפוחית הנוירוגנית ואי נקיטת צואה שהופיעו לאחר 3 שנים. 4. וכן 5. קרע בפורניקס הינו בהגדרה פגיעה בשריר הנרתיק. אך הפגיעה הנ"ל נתפרה ותוקנה. בדרך כלל לא יהיו השפעות ארוכות טווח כלל. 6. מציעה לגשת לבדיקת אורוגינקולוג באופן מסודר כדי להעריך את תפקוד רצפת האגן. הרופא יפנה אותך לבדיקות עזר נוספות במידת הצורך. בהצלחה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון