תרבית מהנרתיק פיענוח תוצאה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

16/01/2024 | 11:36 | מאת: מיכל

שלום, עקב תסמינים של שריפה, ואודם בנרתיק, כאב בטן וגב תחתונים, הרופאה לקחה תרבית. בינתיים נוטלת בהוראתה כבר שבוע דלצין 150 3 פעמים ביום וציפרודקס 500 פעמיים ביום וכן לקחתי 3 ימים נרות דלצין. היום הגיעה תוצאת המשטח שלקחה: Nugent נקבע לפי שיטת BV רגישים לפניצלין Strep gr.A . VAGINAL CULTURE צמיחה לויקוציטים +++ Gram stain direct Intermediate for BV Clue cells micros לא נצפו מה אומרים כל המושגים האלו? הבנתי ממה שקראתי שהנפוץ הוא סטר B, האם A מסוכם יותר? מאיפה הגיע? (לא היו יחסי מ ין), מה המצב כרגע והאם אני מקבלת טיפול מתאים והאם צריכה בהמשך בירור? תודה

הי, יש נשים שהן נשאיות של STREP GR A. הוא לרוב לא גורם סימפטומים. באם יש סימפטומים וצמיחה שלו בתרבית אז אכן נהוג לטפל אנטיביוטית ומבחינה זו - קיבלת טיפול מתאים. באם הסימפטומים חולפים בסיום הטיפול - המשיכי מעקב שגרתי. אחרת - כדאי לחזור לביקורת רופא מטפל. בהצלחה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון