שכחחתי לקחת גלולה לאחר יחסים

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

01/01/2024 | 21:32 | מאת: נועה

לוקחת גלולות מינס, ביום שישי האחרון קיימתי יחסים לא מוגנים ולקחתי גלולה באותו ערב, את הגלולה של יום שבת שכחתי לקחת ( גלולה 13 ) ובראשון כשנזכרתי לקחתי שתיים.(נזכרתי אחרי יותר מ12 שעות) האם יש סיכוי להריון? תודה רבה!

אכן אם יש עיכוב בנטילת הגלולה במעל 12 שעות יתכן שתהיה ירידה ביעילות מניעת ההריון. במקרה כזה מומלץ ליטול את הגלולה ברגע שנזכרת כפי שעשית וכן להשתמש באמצעי מניעה נוסף שאינו הורמונאלי (כמו קונדום למשל או קוטל זרע) למשך שבוע. בהצלחה!

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון