פוליף חדש שהייתי במחזור

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

27/12/2023 | 08:18 | מאת: מאנו

אני בת 45 רווקה בדרך כלל בריאה ומחזור סדיר לפני שנה בחודש 12/2022 פעם ראשונה בחיים קיבלתי מחסור פעמיים בחודש אז עשיתי אולטראסאונד מצאו 3 שרירים קטנים בגודל 2 ומאז אני עושה בדיקות אולטרסאונד ורק את השרירים חדש לפני חודשיים ב 21/10/2023 קבלתי המחזור האחרון ו64 יום אז חודשים לא קבלתי ורק לפני 5 ימים קבלתי מחזור אז עשיתי אולטאסאונד והרופה בדק אותי שוב האולטרסאונד ואמר שיש פוליף בגודל 13*5 וצריכים לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית השאלה אם זה יכול להיות סרטן ? אם כן כדי לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית? מה יכול לגרום אם לא אעשה את הבדיקה ?

פוליפ רחמי הינו ממצא שכיח הסיכוי לממאירות הינה קטנה מאוד. הפוליפ המתואר הינו קטן, אך לאור העובדה שגורם דימומים כבדים ובלתי סדירים כן מומלץ להסירו. הדרך להסירו אכן על ידי הסטרוסקופיה בדיקה קצרה ובטוחה. בהצלחה!

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון