גלולות פומיניק - שאלה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

25/12/2023 | 17:31 | מאת: נוי

שלום אני מניקה בת שנה והתעניינותי בגלולות. בהריון גילו שאני נשאית של פקטור 5 ולכן הרופאה רשמה לי גלולות פומיניק לפני כמה חודשים. החלתתי ולהתחיל לקחת אותם עכשיו. האם בגלל שאני מניקה אני צריכה לקחת את הראשונה ביום הראשון של המחזור? או ניתן גם ביום אחר? תוך כמה זמן יש הגנה מהריון? האם מקבלים איתם מחזור?(כבר יש לי מחזור סדיר). תודה

יש אפשרות להמתין עם הנטילה עד לוסת ולהתחיל ביום הראשון של הוסת. וכך למעשה עד סיום הוסת תהיה מוגנת. זו הדרך העדיפה לנטילה. ניתן להתחיל באמצע מחזור עם שבועיים שימוש באמצעי מניעה חוצצים קרי קונדום (שימוש נכון ולאורך כל הקויטוס) על מנת להבטיח אי כניסה להריון. בהצלחה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון