כאבים באגן לאחר יחסים

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

15/11/2023 | 16:00 | מאת: מורין

שלום בת 39. לראשונה כאבים אחרי יחסים. בבדיקת אגן קטן וגינלי נמצא שרירן 2 ס"מ. האם מקור הכאב הוא שרירן או שיכול להיות משהו אחר? איזה בדיקות כדאי לעשות? האם שרירן זה משהו שיכול להיות מסוכן לפוריות? תודה

שרירן הינו ממצא מאוד נפוץ בגילך כ 40% מהנשים יש להם שרירנים ברחם. הכל תלוי במיקום השרירן,הגודל שלו ואם יש לו תופעות לוואי. לא פירטת לגבי המיקום והסוג שלו. בכל אופן 2 ס״מ נחשב לגודל קטן. לאוב שרירנים הם אתסמיניים ואין להם השלכות, אך כאמור שוב הכל תלוי בסוג ומיקום השרירן. יש צורך בהשלמת בדיקה ואולטראסאונד אצל גינקולוג מטפל. זה אינה שאלה לפורום ורטואלי. בהצלחה!

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון